Massa odmieta zníženie odmien pre jazdcov Formuly 1

TASR|15. jan 2009 o 13:34

Pilot talianskej stajne Ferrari Felipe Massa vystúpil proti návrhu znížiť odmeny jazdcov formuly 1.

Madonna di Campiglio. Úvahy o ich znižovaní sa objavili v poslednom čase v súvislosti s postupujúcou finančnou krízou.

Ešte koncom minulého roka uzavreli tímy F1 dohodu s Medzinárodnou automobilovou federáciou (FIA), v rámci ktorej odsúhlasili viaceré úsporné opatrenia. Zníženie prémií pre jazdcov medzi ne nepatrilo, má však podporu u viacerých stajní. Niečo také ale brazílsky pilot, ktorý v minuloročnej edícii najprestížnejších automobilových pretekov sveta skončil v hodnotení jazdcov na druhej priečke, odmieta.

"Samozrejme, že by ma nepotešilo, ak by znížili moje prémie. Na druhej strane je jasné, že F1 zamestnáva mnoho ľudí. Potrebujeme tvrdo pracovať a hľadať oblasti, v ktorých sa dajú urobiť finančné škrty, nie ich vyhadzovať," uviedol Massa. Ten sa vyjadril aj k blížiacej sa novej sezóne a očakávaniam, ktoré ju sprevádzajú. "Každý začína od nuly. Po toľkých zmenách je ťažké odhadnúť, ako sa veci vyvinú. Možno bude Lewis Hamilton našim najväčším súperom, možno nie. Niektoré tímy môžu mať problémy, veľké stajne naopak môžu odštartovať dobre. Je však ťažké to odhadnúť. Ale v McLarene, BMW a Renaulte sa určite pripravia veľmi dobre," dodal populárny Brazílčan.

Massa napokon mierne skritizoval vedenie FIA za zvláštny systém pridelenia štartových čísel pre sezónu 2009. FIA mu totiž aj napriek druhej priečke z lanskej sezóny pridelila číslo štyri, jeho tímový kolega Kimi Räikkönen, majster sveta z roku 2007, dostal trojku. "Nič to neznamená, čísla zostanú iba číslami, ale možno FIA spravila chybu. Každopádne to nie je až také dôležité. Podstatné je, že obaja máme dobré autá," uzavrel adept na celkové víťazstvo.

Prvá Veľká cena novej sezóny sa koná 29. marca v Austrálii.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Massa odmieta zníženie odmien pre jazdcov Formuly 1