Massa nepripúšťa nasledovateľov stajne Honda

TASR|12. dec 2008 o 12:18

Pilot stajne Ferrari Felipe Massa je presvedčený o tom, že Honda zostane jediným tímom, ktorý opustil F1.

Miláno. Pilot stajne Ferrari Felipe Massa je presvedčený o tom, že Honda zostane jediným tímom, ktorý sa v budúcej sezóne nepredstaví v seriáli F1.

Predstavitelia Hondy minulý týždeň oznámili zámer ďalej nepokračovať vo finančne náročnom športe, pričom ako hlavný dôvod opakovane uviedli globálnu finančnú krízu. Médiá po kroku Hondy uvažovali o ďalších možných nasledovateľoch japonskej automobilky, Brazílčan Massa si však myslí, že je to málo pravdepodobné.

"Nemyslím si, že sa nájde niekto ďalší, aspoň nie pre budúcu sezónu. Finančná kríza je síce veľmi vážna, no situácia sa môže už len zlepšovať. V každom prípade dúfam, že sa nájde kupec Hondy, mohla by to byť aj brazílska firma. Bolo by veľmi zaujímavé sledovať brazílsky tím s brazílskym pilotom v F1," uviedol Massa pre piatkové vydanie denníka Gazzetta dello Sport, narážajúc na krajana v monoposte Hondy Rubensa Barrichella.

"Bolo to prekvapenie aj pre neho. Ak by veci zostali tak ako sú, z Brazílčanov ostaneme v seriáli iba ja a Nelson Piquet z Renaultu. Je to naozaj smutné. Odchod Hondy je skutočne veľmi zlá udalosť pre celú F1. Je lepšie mať väčšiu konkurenciu," dodal Massa.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Massa nepripúšťa nasledovateľov stajne Honda