Massa navštívi špacialistu Olveyho, poďakoval sa Barrichellovi

TASR|24. aug 2009 o 09:00

Brazílsky pilot F1 Felipe Massa, zotavujúci sa po zranení z kvalifikácie na VC Maďarska, odcestuje do USA, kde absolvuje testy u lekára Steve Olveyho.

Sao Paulo.

Massa vyhlásil, že v piatok pôjde do Miami navštíviť Olveyho, bývalého šéflekára série CART a špecialistu na zranenia pretekárov. Brazílsky jazdec pred cestou ešte absolvuje vyšetrenia v Brazílii. V USA by mal ostať dva až tri dni a následne bude pokračovať v liečbe v Sao Paulo.

Olvey patril medzi lekárov, ktorí pomohli Alessandrovi Zanardimu v liečbe po amputácii oboch nôh. O tie Talian prišiel po autonehode v roku 2001.

V kvalifikácii na VC Maďarska narazil Massa s Ferrari do ochrannej bariéry po tom, ako ho do prilby zasiahol úlomok z monopostu Brawn GP Rubensa Barrichella. Po operácii bol deväť dní hospitalizovaný v Maďarsku. Massa by sa chcel predstaviť vo Ferrari opäť 18. októbra na VC Brazílie, no lekári mu ešte neoznámili približný termín návratu.

Dvadsaťosemročný jazdec Ferrari poďakoval krajanovi Barrichellovi za to, že mu venoval víťazstvo z nedeľňajšej VC Európy. Barrichello si dal na prilbu nápis: 'Felipe, čoskoro sa uvidíme na trati.' "Rozprával som sa s ním a zablahoželal som mu k fantastickému triumfu. Využil som príležitosť na poďakovanie sa mu za všetko, čo pre mňa urobil. Priznám sa, že ma dojalo, keď som uvidel odkaz na jeho prilbe. Bol som ďalší brazílsky fanúšik, ktorý sa s ním tešil," vyhlásil Massa. "Naposledy som sledoval preteky F1 v televízii v roku 2003. Vtedy som bol testovací jazdec Ferrari a videl som VC Japonska, na ktorú som nešiel."

Vo Ferrari nahradil Massu na VC Európy Luca Badoer, ktorý po poslednom mieste v kvalifikácii obsadil v pretekoch 17. priečku.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Massa navštívi špacialistu Olveyho, poďakoval sa Barrichellovi