Dubovská nebude štartovať v slalome, jej mama je v kritickom stave

Martina Dubovská.
Martina Dubovská. (Autor: Instagram Martiny Dubovskej)
Sportnet, TASR|19. feb 2021 o 12:20

Lyžiarka ostala doma v Liptovskom Mikuláši.

CORTINA D'AMPEZZO. Slovenská lyžiarka reprezentujúca Česko Martina Dubovská nebude štartovať v sobotňajšom slalome na majstrovstvách sveta v Cortine d'Ampezzo.

Jej mama mala dopravnú nehodu, po ktorej je vo vážnom stave. Lyžiarka sa ihneď rozhodla vrátiť domov do Liptovského Mikuláša.

„Bola som na ceste do Cortiny, ale vážna rodinná nehoda ma zastavila. Rozhodla som sa ostať s rodinou,“ napísala Dubovská pred troma dňami na instagrame.

Vtedy ešte uvažovala nad tým, že v sobotňajšom slalome napriek okolnostiam štartovať bude. Napokon však cestu do Talianska zrušila.

„Mama je stále tu a bojuje. Jej stav je stále veľmi kritický, preto som sa rozhodla zostať blízko nej a dávať jej všetku svoju energiu. Som si istá, že by ma rada videla súťažiť v Cortine, ale život je dôležitejší ako preteky," napísala Dubovská v piatok na instagrame.

Moje telo a myseľ nie sú v takom stave, aby som súťažila s najlepšími na svete. Verím, že všetko bude čoskoro lepšie a uvidíme sa na Svetovom pohári v Jasnej,“ doplnila.

Podujatie v Jasnej neďaleko jej domova je na programe v prvý marcový víkend, pôjde sa obrovský aj klasický slalom.

Dubovská v tejto sezóne bodovala vo všetkých slalomoch vo Svetovom pohári a na šampionáte v Cortine mala štartovať v elitnej pätnástke súťažiacich.

Sobotňajší slalom bude poslednou ženskou disciplínou na majstrovstvách sveta, štartovať v ňom bude aj Petra Vlhová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Dubovská nebude štartovať v slalome, jej mama je v kritickom stave