Slovenský mladík strelil v talianskej druhej lige svoj prvý gól v sezóne

Martin Valjent (vľavo) strieľa gól do siete Poľska.
Martin Valjent (vľavo) strieľa gól do siete Poľska. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. nov 2017 o 18:25

Valjentov klub napriek gólu slovenského futbalistu nevyhral.

TERNI. Slovenský futbalový obranca Martin Valjent si v nedeľu otvoril tohtosezónny strelecký účet v drese svojho talianskeho tímu Ternana Calcio. Dvadsaťjedenročný rodák z Dubnice nad Váhom skóroval v dueli štrnásteho kola Serie B proti Novare, v 76. minúte vyrovnal na konečných 1:1.

Z tretej remízy za sebou, po ktorej sú hráči Ternany až na dvadsiatom mieste v tabuľke, však nemal veľkú radosť.

"Myslím si, že sme odohrali veľmi dobrý zápas. Mali sme dostatok šancí na zisk troch bodov. Presný zásah ma potešil, ale mrzí ma, že sme nezvíťazili. Novara za celý zápas vystrelila na našu bránku iba raz," uviedol člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie podľa webu ternananews.it.

"Čo sa týka môjho gólu, tréner ma často nabáda, aby som sa snažil zaútočiť, keď mám voľný priestor. Tentoraz to vyšlo," pokračoval.

Mužstvo z Umbrie čaká na výhru už päť zápasov, no Valjent sa snaží zostať optimisticky naladený.

"Musíme ostať pokojní. Rozdiely medzi mužstvami nie sú veľké. Potrebujeme byť správne koncentrovaní a tvrdo trénovať, aby sme to v najbližších zápasoch zlomili na našu stranu," doplnil účastník tohtoročných ME hráčov do 21 rokov v Poľsku, kde skóroval pri víťazstve tímu Slovenska 2:1 proti domácemu výberu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Slovenský mladík strelil v talianskej druhej lige svoj prvý gól v sezóne