Kohút nebude opätovne kandidovať na post prezidenta SZĽH, podporil Šatana

Martin Kohút (vľavo) a Richard Lintner.
Martin Kohút (vľavo) a Richard Lintner. (Autor: TASR)
Jakub Benko, SITA|5. jún 2019 o 10:09

Kohút považuje Šatana za najlepšiu voľbu.

BRATISLAVA. Súčasný prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút sa na tlačovej konferencii vyjadril, že už nebude kandidovať na post prezidenta pre ďalšie funkčné obdobie.

"Zanechal som po sebe veľa dobrej práce. Mnohému som sa naučil. Veľa vecí je rozrobených a idú dobrou cestou. Zväz je vo veľmi dobrej kondícii, aj finančnej," povedal šéf SZĽH, ktorý na svoju stoličku zasadol v júni 2016.

Zároveň vyjadril podporu Miroslavovi Šatanovi, ktorého považuje za najlepšiu voľbu pre post prezidenta SZĽH.

,,Miro Šatan je ten najlepší človek, ktorého poznám v hokejovom hnutí. Je samozrejme na ňom, aby túto výzvu a zodpovednosť prijal, " povedal Kohút, ktorý by sa chcel uchádzať o miesto vo výkonnom výbore SZĽH.

Kohút vyzdvihol doterajšie pôsobenie slovenskej reprezentácie pod vedením Miroslava Šatana ako generálneho manažéra a pozitívne zhodnotil prácu celého zväzu aj trénera Craiga Ramsayho.

Obmedzenie počtu cudzincov

Končiaci prezident SZĽH taktiež povedal, že bude rád pomáhať Šatanovi v jeho činnosti, ak sa rozhodne kandidovať.

Šéf SZĽH prezentoval aj niekoľko zmien týkajúcich sa najvyššej slovenskej hokejovej súťaže, ktorú od sezóny 2019/2020 bude riadiť trojčlenná Ligová rada SZĽH.

Tvoriť ju budú prezident SZĽH, človek delegovaný prezidentom zväzu a zástupca spoločnosti Pro-Hokej.

Slovenský zväz ľadového hokeja a zástupca klubov sa dohodli aj na limitoch zahraničných hráčov a na nových pravidlách v nasadzovaní juniorov v majstrovských zápasoch.

"V nasledujúcej sezóne bude môcť v každom tíme nastúpiť v jednom súťažnom zápase Tipsport Ligy maximálne sedem hráčov bez slovenského pasu. Ambíciou zväzu je každým rokom tento počet znižovať.

Zároveň budú kluby motivované za každého hráča do 20 rokov, ktorý bude pravidelne nastupovať v Tipsport Lige s priemerným mesačným icetimom nad 10 minút za zápas," ozrejmil nové pravidlá prezident SZĽH Martin Kohút.

Spolupráca SZĽH a Pro-Hokeja pokračuje

Pro-Hokej najvyššiu slovenskú hokejovú súťaž riadil doteraz, po novom bude pod jeho patronátom marketing, komunikácia s partnermi, vysielacie práva a podobne.

"Som rád, že sme spoločne so SZĽH našli po niekoľkých mesiacoch intenzívnej komunikácie riešenie, ktoré je v prospech celého hokejového hnutia.

Zároveň sme tak vyslali pre tipsportligové kluby, ale aj pre hráčov a fanúšikov silný signál, že naša najvyššia hokejová liga bude nasledujúce roky právne stabilizovaná.

Ďakujem vedeniu SZĽH za konštruktívny prístup a tešíme sa na vzájomnú spoluprácu v prospech rozvoja slovenského hokeja,“ povedal doterajší riaditeľ Tipsport ligy Richard Lintner.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kohút nebude opätovne kandidovať na post prezidenta SZĽH, podporil Šatana