Neposlali sme na šampionát spolok zelenáčov, tvrdí šéf slovenského hokeja

Martin Kohút zažije prvé seniorské majstrovstvá sveta ako prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja.
Martin Kohút zažije prvé seniorské majstrovstvá sveta ako prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja. (Autor: Jozef Jakubčo - SME)
Marián Szűcs, Boris Vanya|4. máj 2017 o 07:44

Hráčom z NHL som povedal, že ak nie sú zdraví, nemajú formu alebo majú problém s realizačným tímom, nech ani nechodia, hovorí.

Tvrdí, že prišiel upratať slovenský hokej. A upratuje už takmer rok.

Teraz ho čakajú prvé majstrovstvá sveta vo funkcii. „Bol by som rád, keby seniorská reprezentácia nadviazala na osemnástku, ktorá nedávno opäť postavila hokejové Slovensko na nohy,“ hovorí šéf Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút.

Keby sa zapojil do prípravy hráč z NHL, ktorý nemá formu, asi by sa dostal do tímu. A neviem, či by nás za to niekto chválil.


Martin Kohút, prezident SZĽH

Ako vnímate negatívnu atmosféru, ktorá sa vytvorila okolo slovenskej reprezentácie po tom, ako účasť na majstrovstvách sveta odmietli všetci hráči, ktorým sa skončila sezóna v NHL?

"Myslím, že by sme sa mali viac rozprávať o tých, ktorí povedali áno, ale nezatracovať ani tých, ktorí povedali nie. Keď som s hráčmi z NHL hovoril, všetci potvrdili, že chcú reprezentovať. Ale zároveň som všetkým hráčom povedal: ak nie ste zdraví, ak nemáte formu, ak by ste neboli absolútne ochotní akceptovať realizačný tím alebo komunikáciu, tak sem ani nechoďte. Podporte ten tím, ale nechoďte do kabíny, lebo by ste ju rozbili. Je oveľa dôležitejšie, aby kabína fungovala, aby tím ťahal za jeden povraz."

Mal niekto z hráčov problém s realizačným tímom?

"Dôvody ospravedlnení boli rôzne. Valach alebo Ďaloga boli veľmi nešťastní z toho, že zranenie ich pripravilo o šancu hrať na šampionáte.

Klobúk dolu pred Dominikom Graňákom. Prišiel, skúsil to, a sám pochopil, že jeho forma nie je taká, aby dokázal všetko splniť. Sám prišiel a povedal – prepáčte, ale necítim sa na to, aby som mohol reprezentovať."

Ale neodpovedali ste. Viete o tom, že niekto z hráčov neprišiel pre realizačný tím?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Neposlali sme na šampionát spolok zelenáčov, tvrdí šéf slovenského hokeja