Kližan chce kariéru ukončiť na grandslame. Dôvody si nechám pre seba, hovorí

Martin Kližan.
Martin Kližan. (Autor: TASR)
Sportnet|7. jún 2021 o 21:45

Kližan sa zúčastní kvalifikácie na tohtoročný Wimbledon.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Martin Kližan opäť potvrdil plán ukončiť kariéru, a to napriek tomu, že v pondelok vstúpil víťazne do challengerového turnaja Bratislava Open.

Tridsaťjedenročný Bratislavčan potvrdil svoj zámer v rozhovore pre Slovenský tenisový zväz (STZ), keď vyradil Nemca Matsa Morainga po trojsetovej bitke 7:6 (2), 6:7 (3) a 7:5.

"Áno, naozaj mám v pláne ukončiť kariéru, ale dôvody si nechám zatiaľ pre seba. Malo by sa tak stať definitívne vo Wimbledone," prezradil pre stz.sk Kližan.

Vyhral za dve a pol hodiny

Kližan zvíťazil v úvodnom kole Bratislava Open za 147 minút. Nemecký súper viedol v rozhodujúcom dejstve 5:4 a išiel podávať na víťazstvo v zápase, Kližan však rozhodol víťaznými tromi gemami za sebou.

Zápas ukončil slovenský tenista takzvaným "prasiatkom".

"Pri poslednej lopte som mal šťastie. Nepamätám si, či sa mi to niekedy v kariére stalo. Dnes to bol veľmi tesný a ťažký zápas," hodnotil Kližan.

Vďaka divákom v Bratislave

Dlhoročný slovenský daviscupový reprezentant pred začiatkom turnaja avizoval, že bude jeho posledný antukový v kariére.

"Možno svoje rozhodnutie ešte prehodnotí, keď sa mu bude v Bratislave dariť," povedal ešte vtedy dlhoročný kolega z reprezentácie Norbert Gombos.

Kližan však zjavne svoje rozhodnutie už nemieni prehodnocovať.

"Mohla to byť pekná antuková rozlúčka, ale napokon idem ešte do druhého kola...," povzdychol si Kližan, ktorý si však turnaj užíva.

"Vďaka dnes patrí aj divákom, ktorí ma prišli povzbudiť, urobili super atmosféru. Je skvelé hrať pred domácim publikom. Verím, že sa tu rozlúčim pekným spôsobom," cituje stz.sk Kližana.

Hlavný turnaj vo Wimbledone by sa mal podľa programu uskutočniť od 28. júna, pričom finále je naplánované na 11. júl. Kližan by pre účasť musel najskôr prejsť kvalifikáciou, ktorá sa odohrá 21. - 24. júna.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan chce kariéru ukončiť na grandslame. Dôvody si nechám pre seba, hovorí