Snívaj, úspech príde. Gernáta inšpiroval aj dedo, hádzanársky šampión

Na snímke slovenskí hráči zľava Peter Čerešňák, Martin Marinčin, Martin Gernát a Tomáš Jurčo oslavujú po zisku bronzu.
Na snímke slovenskí hráči zľava Peter Čerešňák, Martin Marinčin, Martin Gernát a Tomáš Jurčo oslavujú po zisku bronzu. (Autor: FOTO TASR - Martin Baumann)
Ján Leško|21. feb 2022 o 12:45

Snívaj a úspech príde, vravel mu v detstve otec.

PREŠOV. Pre Mareka Gernáta, otca člena bronzového slovenského hokejového tímu, dlhoročného úspešného hádzanárskeho trénera mládeže v Prešov a od začiatku tohto roka asistenta trénera majstrovského Tatrana, bola uplynulá sobota veľkým dňom.

Hoci Marek Gernát vycestoval po dohode s trénerom seniorov Tatrana Prešov Radoslavom Antlom s prešovskými mladšími dorastencami na zápas, mysľou bol aj v ďalekom čínskom Pekingu.

Napokon z toho bola obrovská radosť. Syn Martin sa pričinil o historický bronz slovenských hokejistov na ZOH. Nuž a otec Marek so svojimi zverencami zvíťazil na pôde súpera o dvadsaťdva gólov 43:21.

Marek Gernát.
Marek Gernát. (Autor: Viktor Zamborský)

Koncentráciu rozložili medzi hádzanú a hokej

„Keď končil ten úžasný zápas našich hokejistov o bronz so Švédmi, krátko na to začínal ten náš na Záhorí. Samozrejme, kým to len bolo možné, tak sme sledovali na mobiloch, či laptopoch ešte aj pred predzápasovou rozcvičkou.

Po víťaznej koncovke prepukol aj v nás radostný ošiaľ. A krásny hokejový výsledok zrejme nabudil našich hádzanárov do takej miery, že sa nakoniec súperovi uštedrili poriadnu gólovú nádielku," ako prvé uviedol šťastný otec úspešného olympionika Martina Gernáta Marek.

"Iste, nemali sme to také jednoduché, pretože koncentráciu sme museli správne „rozložiť“ na hokej i hádzanú. Dopadlo to avšak dobre, takže eufória bola na mieste,“ dodal.

Snívaj, snívaj, úspech príde

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Snívaj, úspech príde. Gernáta inšpiroval aj dedo, hádzanársky šampión