Martin Brodeur sa vráti na ľad už vo februári

SITA|8. jan 2009 o 13:06

Brankár tímu New Jersey Devils Martin Brodeur, ktorý sa zotavuje po operácii poškodenej šľachy dvojhlavého svalu ľavého lakťa, pokračuje v rehabilitácii.

NEW JERSEY. Brankár tímu severoamerickej NHL New Jersey Devils Martin Brodeur, ktorý sa zotavuje po operácii poškodenej šľachy dvojhlavého svalu ľavého lakťa, pokračuje v rehabilitácii zatiaľ mimo ľadu a chce sa vrátiť do kolotoča zápasov koncom februára. Jeho tím je aktuálne na 6. mieste vo Východnej konferencii a Brodeura v bráne zastúpil tretí brankár "diablov" Scott Clemmensen, ktorý z 23 zápasov vychytal 15 víťazstiev.

Držiteľ zlatej olympijskej medaily z roku 2002 bol stabilnou oporou mužstva Devils ostatných 13 rokov a výraznou mierou sa podieľal na troch ziskoch Stanleyho pohárov pre klub z východného pobrežia USA. Brodeur má na svojom konte 544 víťazstiev v NHL a už len sedem ho delí od vyrovnania historického rekordu Patricka Roya. Na maximum Terryho Sawchuka v počte shutoutov (103) potrebuje ešte päť stretnutí s čistým kontom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Martin Brodeur sa vráti na ľad už vo februári