Marián Kelemen sa stal brankárom Slasku Vroclav

SITA|12. jan 2010 o 16:05

Slovenský futbalový brankár Marián Kelemen sa v utorok stal na 1,5 roka s opciou na ešte jednu sezónu hráčom poľského prvoligového klubu Slask Vroclav.

VROCLAV.

Informuje o tom oficiálna internetová stránka 8. mužstva v tabuľke Orange Ekstraklasy po jesennej časti ročníka 2009/2010.

"Prichádza k nám gólman, ktorý bude našou jednotkou medzi troma žrďami," povedal na margo Kelemenovho príchodu tréner Slasku Ryszard Tarasiewicz.

"Samozrejme, že som po dlhom čakaní na angažmán spokojný," povedal Marián Kelemen pre agentúru SITA a dodal: "Záujem Slasku trval už rok, v podstate sme boli vo vážnejšom kontakte trikrát, dohodli sme sa napokon až teraz. Zatiaľ sme si nestihli podrobnejšie prebrať nejaké zámery a pozície oboch strán, dnes som akurát podpísal zmluvu. Predpokladám však, že pri dohode na takto dlhý čas aj dostanem šancu. Bude sa jej treba chytiť. Cestoval som do Vroclavu s tým, že idem už uzavrieť kontrakt, takže som pripravený okamžite sa pripojiť k mužstvu. Pred nami je kondičné sústredenie v Poľsku a neskôr ďalšie na Cypre už zamerané skôr na herné činnosti. Medzičasom zájdem na dva - tri dni domov vybaviť si nejaké záležitosti."

Tridsaťročný michalovský rodák bol v hľadáčiku vroclavského tímu už v lete po predčasnom skončení svojho angažmánu v španielskom tíme CD Numancia.

Dohodli sa však až teraz. "Som veľmi rád, že som sa dostal do Sliezska. O klube viem, že má trénera so zvučným menom i kvalitných hráčov."

V súvislosti s možnosťou dostať sa do kádra reprezentácie SR na MS 2010 v JAR, Kelemen uviedol: "V prvom rade si želám, aby sa mi darilo na klubovej scéne. Ak sa to udeje, možno si ma kouč Vladimír Weiss všimne."

Kelemen sa naposledy postavil do bránky v súťažnom dueli 15. marca 2009. Debut v drese Numancie, vtedy ešte účastníka Primera División, sa skončil neslávne - prehrou 0:5 (0:5) v Santanderi.

Slovenský gólman sa päť mesiacov po januárovom príchode stal voľným hráčom a bol ním dosiaľ. Začiatkom januára pre SITA povedal: "Už pociťujem veľký hlad po futbale, ťahá ma to nazad do bránky. Zatiaľ síce nič nie je konkrétne, ale niečo v štádiu riešenia áno. Možno Česko, možno Poľsko - malo by to byť isté do dvoch týždňov. Určite by som chcel, aby to bolo bližšie k Slovensku."

Bývalý reprezentant SR do 21 rokov Kelemen si počas svojej kariéry obliekal dresy mnohých klubov. Ešte v mládežníckom veku nastupoval aj za holandský NAC Breda, medzi seniormi hrával v Slovane Bratislava, tureckom Bursaspore, lotyšskom FK Ventspils, španielskych tímoch CD Tenerife a UD Vecindario a gréckom Arise Solún.

O Kelemenove služby sa v lete zaujímal aj škótsky Hibernian Edinburgh, v ostatných mesiacoch dochádzal na brankárske tréningy do Prešova a dva - trikrát týždenne sa pripravoval s Michalovčanmi.

Nachádzate sa tu:
Domov