Na Fabriqu nebude chýbať ani talent Medovarski: V Srbsku MMA nie je také populárne

Marek Medovarski.
Marek Medovarski. (Zdroj: https://www.instagram.com/medovarskimma/)
SvetMMA|29. aug 2023 o 15:19

Na turnaji Fabriq MMA by sa mal predstaviť i talentovaný Srb Marek Medovarski.

BRATISLAVA. Slovenská amatérska scéna zmiešaných bojových umení si v sobotu 2. septembra v mestskej športovej hale v Trnave príde na svoje.

Okrem zápasov profesionálov sa totiž do klietky postaví i amatérska špička ako Marcel Šimo, Adam M´Rabet, Samir Smaali alebo Marek Medovarski.

Práve posledne menovaný by na turnaji rád predviedol svoje schopnosti a potvrdil povesť veľkého talentu MMA na domácej scéne.

V rámci dokrútky pre Fabriq reprezentant bratislavského Chaos Gymu priblížil, ako sa dostal k trénovaniu MMA na Slovensku.

„Na Slovensko som sa presťahoval sedem rokov dozadu, keď som skončil strednú školu. V Srbsku MMA nie je také populárne, nemalo také dosahy ako tu. Ďalšia vec sú financie, nie je tam robota, nie je tam kde zarobiť. To ma znervózňovalo, na rozdiel od Slovenska,“ opísal situáciu.

Medovarski sa ďalej rozpovedal o ťažkej situácii v rodnej domovine v Srbsku, kde život bol v tej dobe o poznanie iný od tej na Slovensku.

Ťažké podmienky však v Medovarskom iba rozvinuli chuť tvrdo pracovať a v kariére bojovníka dosiahnuť na čo najvyššie ciele.

„Ľudia sa tu možno sťažujú, ale nezažili horšie veci, takže nevedia. Bol som malinký, nevedel som, bola u nás veľmi veľká kríza a inflácia.

Mali sme sankcie, môj otec robil celý deň za jeden liter mlieka. Peniaze nemali hodnotu. Za dverami bola nachystaná taška, keď oca budú volať, aby išiel. Bolo to všelijaké.“

Medovarski má medzi amatérmi v MMA skvelé resumé. Získal titul MAMMAL ligy zo sezóny 2018/19, je držiteľom pásu poľskej organizácie MMA MAXIMUS a ako člen reprezentácii sa zúčastnil na amatérskych majstrovstvách sveta v Abú Zabí.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Na Fabriqu nebude chýbať ani talent Medovarski: V Srbsku MMA nie je také populárne