Bolesť pominula. Hamšík je pripravený na debut v novom drese

Marek Hamšík počas tréningu IFK Göteborg.
Marek Hamšík počas tréningu IFK Göteborg. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. apr 2021 o 14:22

Nastúpiť môže už proti AIK Štokholm.

BRATISLAVA. Takmer mesiac a pol po podpise zmluvy s IFK Göteborg nastal čas, aby Marek Hamšík odohral v drese tohto švédskeho klubu prvý súťažný zápas.

Hamšík počas víkendu prvýkrát trénoval so spoluhráčmi po zranení lýtka a podľa vlastných slov je pripravený zasiahnuť do pondelkového súboja proti AIK Štokholm v rámci 2. kola nového ročníka Allsvenskan.

Zápas nehral štyri mesiace 

"Trénoval som iba dva dni, ale cítim sa dobre. Bolesť pominula a nemám to ani stuhnuté. Myslím si, že som pripravený," uviedol Hamšík pre švédske médiá, cituje ho aj portál Aftonbladet.

Pre zranenie mohol Hamšík niekoľko týždňov trénovať len individuálne. 

"Každý futbalista chce hrať, preto nebolo ľahké zostať v telocvični. Nehral som štyri mesiace a nebude to ľahké. Neviem, koľko času dostanem. Samozrejme, pokúsime sa zvíťaziť. Viem, že je to pre naše mužstvo dôležitý zápas," povedal.

Nilsson: Na tréningu vyzeral dobre 

Podľa Aftonbladetu sa v sobotu naplno celú hodinu venoval nacvičovaniu herných situácií, v nedeľu bol súčasťou taktického výcviku. Podľa neho to nevyzeralo na to, aby bol v pondelok súčasťou základnej jedenástky.

"Na tréningu vyzeral dobre. Uvidíme, ako zareaguje jeho telo. Každopádne hrať môže len vtedy, keď absolvuje plnohodnotný tréning," skonštatoval tréner IFK Göteborg Roland Nilsson.

Zdravotná situácia v tíme z Göteborgu sa za ostatný týždeň výrazne zlepšila. Okrem slovenského reprezentačného kapitána sa dávali zdravotne do poriadku aj Sebastian Eriksson, Simon Thern, Kolbeinn Sigthórsson a Hosam Aiesh.

Vo Švédsku sa hrá opačným systémom ako vo väčšine európskych krajín jar - jeseň. Najvyššia súťaž sa začala 10. apríla a v 1. kole IFK Göteborg ešte bez Hamšíka v zostave remizoval na trávniku Örebra 0:0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Bolesť pominula. Hamšík je pripravený na debut v novom drese