Marek Bakoš do Viktorie Plzeň

SITA|9. jún 2009 o 12:04

Najnovšou posilou českého prvoligového futbalového klubu FK Viktoria Plzeň sa stal slovenský útočník Marek Bakoš. Informuje o tom agentúra Mediafax.

PLZEŇ. Dvadsaťšesťročný zakončovateľ podpísal s mužstvom trénera Pavla Vrbu trojročný kontrakt, čo potvrdil tlačový hovorca západočeského klubu Pavel Pillár.

Stoosemdesiatštyri centimetrov vysoký kanonier sa do povedomia futbalovej verejnosti dostal predovšetkým počas pôsobenia v Matadore Púchov, kde ho trénoval práve český kouč Pavel Vrba. V marci 2006 prestúpil do Šinniku Jaroslavľ, s ktorým podpísal trojročnú zmluvu. Odchovanec nitrianskeho futbalu však v Rusku dlho nevydržal a vo februári 2007 sa upísal MFK Ružomberok. V sezóne 2008/09 sa stal kapitánom "Liptákov", prišla však januárová operácia kolena, ktorá ho vyradila z hry do konca súťažného ročníka. Začiatok letnej prípravy Plzne by však mal Marek Bakoš stihnúť.

"Viktorka" skončila v sezóne 2008/09 na 8. priečke v Gambrinus lige, keď z 30 duelov 11 vyhrala, v desiatich remizovala a deväťkrát prehrala.

Nachádzate sa tu:
Domov