Marchant ukončil kariéru, Roloson zostáva v Tampe

Todd Marchant
Todd Marchant (Autor: AP)
SITA|30. jún 2011 o 12:13

Prehľad zaujímavých aktualít zo zámorskej NHL.

Ehrhoff od utorka už v treťom klube

Nemecký hokejový obranca Christian Ehrhoff za dva dni dvakrát zmenil klub. Dvadsaťosemročného obrancu v utorok vymenil Vancouver do NY Islanders za výber v štvrtom kole budúcoročného draftu a keďže sa vedeniu "ostrovanov" nepodarilo s finalistom tohtosezónneho Stanleyho pohára dohodnúť na spolupráci, za rovnakú odplatu ho Islanders o deň neskôr "posunuli" Buffalu.

Ehrhoff absolvoval vo farbách Vancouveru ostatné dve sezóny, predtým hrával za San Jose. V NHL má na svojom konte rovných 500 zápasov, v play-off pridal 73 štartov.

Veterán Lukowich súhlasil s dvojcestnou zmluvou s Dallasom

Hokejový obranca Brad Lukowich súhlasil s predĺžením spolupráce s Dallasom o jeden rok napriek tomu, že ide len o dvojcestnú zmluvu.

Tridsaťštyriročný veterán, ktorý v NHL odohral 658 zápasov a dvakrát dvíhal nad hlavu Stanleyho pohár - v roku 1999 s Dallasom a v roku 2004 s Tampa Bay Lightning, odohral vlani v NHL len päť zápasov. Zvyšok sezóny strávil na farme "hviezd" v AHL v tíme Texas Stars, kde odohral 67 zápasov.

Tampa Bay si udržala brankára Rolosona, za sezónu 3 milióny dolárov

Bbrankár Dwayne Roloson zostáva hráčom tímu Tampa Bay Lightning. Napriek záujmu viacerých klubov sa čoskoro 42-ročný gólman dohodol s "bleskami" na ročnej zmluve za 3 milióny dolárov.

Rolosona, ktorý by sa inak stal v piatok neobmedzeným voľným hráčom, si v januári vyžiadal New York Islanders.

V minulej sezóne však doviedol Lightning až k rozhdoujúcemu siedmemu zápasu vo finále Výchdonej konferencie. Roloson, ktorý začal minulú sezónu v New Yorku Islanders, mal priemer 2,56 inkasovaného gólu na zápas a 91,2 percentnú úspešnosť zákrokov v základnej časti.

V tíme bleskov zostáva aj Hall

Hokejový útočník Adam Hall predĺžil o rok zmluvu s Tampou Bay, v budúcej sezóne zarobí 600 000 USD, čo je rovnaká suma ako v uplynulých dvoch ročníkoch.

Tridsaťročný americký center patrí k najlepšie brániacim útočníkom "bleskov". V uplynulej sezóne nazbieral 25 bodov (7+18), no bol najlepším hráčom tímu na vhadzovaniach. V tejto činnosti bol úspešný 360-krát, čo znamená 55 % úspešnosť. Rozdal najviac hitov spomedzi korčuliarov Tampy Bay (152) a v počte zablokovaných striel bol tretí (59).

Hall už vystriedal počas kariéry aj dresy Nashvillu, New York Rangers, Minnesoty a Pittsburghu. V NHL má na konte 508 zápasov a 199 bodov (63+136).

Jones a Mauldin zostávajú v Colorade

Klub NHL Colorado Avalanche v stredu predĺžil zmluvy s útočníkmi Davidom Jonesom a Gregom Mauldinom.

Dvadsaťšesťročný D. Jones súhlasil s podmienkami jednoročnej spolupráce, o tri roky starší podpísal dvojcestný kontrakt. Krídelník Jones v ročníku 2010/2011 odohral za "lavínu" 77 duelov s bilanciou 27 gólov a 18 asistencií.

Mauldin absolvoval v prvom tíme Colorada 29 stretnutí, na farme Lake Erie Monsters sa predstavil v 43 zápasoch.

Chicago má práva na Montadora, Sabres dostali výber v drafte za Kopeckého

Chicago Blackhawks si vyžiadalo práva na obrancu Steve Montadora z Buffala Sabres. Šable zasa získali od jastrabov právo výberu v 7. kole draftu, ktoré dostalo Chicago ako súčasť výmeny za Slováka Tomáša Kopeckého z Floridy Panthers.

Tridsaťjedenročný Montador, ktorý strávil posledné dve sezóny v tíme Sabres, sa v piatok stane neobmedzeným voľným hráčom. V minulej sezóne zaznamenal v 73 dueloch základnej časti 5 gólov a 21 asistencií, pričom bol štvrtým najproduktívnejším obrancom hneď za Slovákom Andrejom Sekerom (3+26).

Celkovo má Montador už na konte 519 odohratých zápasov medzi mantinelmi NHL, pričom figuroval aj na súpiskách ďalších klubov - Calgary Flames, Florida Panthers, Anaheim Ducks a Boston Bruins. V osobnej štatistike má 28 gólov, 89 asistencií, 762 trestných minút a 27 plusových bodov v tabuľke pravdy.

Výmenou za Kopeckého, ktorý sa mimochodom s pantermi dohodol na štvorročnej spolupráci a príjme 3 milióny dolárov za sezónu, dostanú Blackhawks právo výberu v 7. kole vstupného draftu v roku 2012 alebo v roku 2013.

Columbus získal z Montrealu možnosť rokovať s Wisniewským

Columbus Blue Jackets získal od Montrealu právo rokovať o novej zmluve s obrancom Jamesom Wisniewským výmenou za výber v siedmom kole budúcoročného draftu.

V prípade, že Blue Jackets s 27-ročným bekom podpíšu kontrakt, zisk Montrealu sa zmení na výber v 5. kole draftu. V minulej sezóne Američan zaznamenal v 75 dueloch za Montreal a NY Islanders spolu 10 gólov a 41 asistencií. V minulosti hrával aj za Anaheim a Chicago. Na svojom konte má v NHL 329 štartov.

Gerbe predĺžil zmluvu s Buffalom o tri roky

Vedenie Buffala Sabres predĺžilo o tri roky zmluvu s útočníkom Nathanom Gerbem. Dvadsaťtriročný americký krídelník, ktorý je so 165 cm najmenším hráčom ligy, zarobí počas troch sezón spolu 4,3 milióna USD.

V uplynulej sezóne si Gerbe v 64 zápasoch pripísal 31 bodov (16+15). Od 1. júla sa mohol stať obmedzeným voľným hráčom.

Varlamov pred ponukou z NHL preferuje návrat do Ruska

Agent ruského brankára Semiona Varlamova prezradil, že tento dvadsaťtriročný gólman v súčasnosti preferuje možnosť prestúpiť do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) pred ponukou zotrvať v zámorskej profilige. Informuje o tom Sovietskij Sport.

"Dostal ponuky kontraktov z Washingtonu a z Ruska. Aktuálne si vybral KHL. A kde je teraz Semion? Odletel do Ameriky a bude sa pripravovať s trénerom v Hershey, s ktorým trénuje v medzisezónnom období," uviedol agent Viačeslav Machrenskij a pokračoval:

"Vo Washingtone sa pripravovali na rozhovory a vôbec nečakali, že Semion si môže vybrať Rusko. Vedenie Capitals si myslelo, že má prednostné právo podpísať s Varlamovom, no ukázalo sa, že to tak nie je." Rodák zo Samary Varlamov pôsobí v zámorí od roku 2008, V NHL odchytal zatiaľ 59 duelov.

Alberts predĺžil zmluvu s Vancouvrom

Tím zámorskej hokejovej NHL Vancouver Canucks v stredu predĺžil zmluvu s obrancom Andrewom Albertsom o ďalšie dva roky.

Dvadsaťdeväťročný bek odohral v minulej sezóne v základnej časti profiligy 42 duelov, v play-off pridal ďalších deväť štartov. Pred príchodom do organizácie Canucks pôsobil Američan Alberts v Caroline, Philadelphii a Bostone.

Todd Marchant ukončil hráčsku kariéru

Vedenie Anaheimu Ducks v stredu informovalo, že skúsený útočník Todd Marchant sa rozhodol ukončiť hráčsku kariéru.

Tridsaťsedemročný víťaz Stanleyho pohára zo sezóny 2006/2007 zostáva pracovať v organizácii "káčerov". "Chcem sa veľmi poďakovať Toddovi za jeho obrovský prínos pre našu organizáciu za celých šesť rokov jeho pôsobenia v našom klube," uviedol viceprezident a generálny manažér Bob Murray.

Marchant odohral v NHL 1195 duelov v základnej časti, v play-off pridal 95 štartov. Pred príchodom do organizácie Ducks hrával aj za Columbus, Edmonton a NY Rangers.

"Chcem sa poďakovať všetkým klubom, spoluhráčom, fanúšikom a najmä rodine za veľkú podporu počas všetkých rokov v NHL. Bola to neuveriteľná skúsenosť hrať v nej, ale je čas ísť ďalej. Som veľmi rád, že mám šancu zostať s 'káčermi' a vyskúšať si iný druh hokejovej práce," uviedol Marchant.

Asham predĺžil zmluvu s Pittsburghom

Pittsburgh Penguins sa v stredu dohodol na spolupráci s útočníkom Arronom Ashamom. Zmluva znie na jeden rok, tridsaťtriročný krídelník zarobí 775 tisíc USD.

Asham prišiel do Pittsburghu pred sezónou 2010/2011 z Philadelphie, predtým hrával aj za New Jersey, NY Islanders a Montreal. Na svojom konte má 692 zápasov základnej časti kanadsko-americkej profiligy.

LaRose zostáva ešte dva roky v Caroline

Americký útočník Chad LaRose sa dohodol Carolinou Hurricanes na dvojročnej zmluve v hodnote 3,4 milióna USD.

V prvom roku jej trvania zarobí 29-ročný americký krídelník 1,5 milióna USD a v nasledujúcej sezóne 1,9 milióna USD. LaRose, ktorý je hráčom Caroliny od svojho vstupu do NHL a hneď na konci prvej sezóny v roku 2006 sa tešil zo Stanleyho pohára, sa od 1. júla mal stať voľným hráčom.

V uplynulom ročníku odohral v základnej časti všetkých 82 zápasov a získal v nich 31 bodov (16+15).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marchant ukončil kariéru, Roloson zostáva v Tampe