Marcel Hossa a Jurčina na arbitráž, dúfajú v nárast platov

SITA|11. júl 2007 o 13:51

NEW YORK 11. júla (SITA) - Dvojica slovenských hokejistov Marcel Hossa a Milan Jurčina si zvolila možnosť uzavretia novej zmluvy so svojimi aktuálnymi zamestnávateľmi prostredníctvom torontského arbitrážneho ...

NEW YORK 11. júla (SITA) - Dvojica slovenských hokejistov Marcel Hossa a Milan Jurčina si zvolila možnosť uzavretia novej zmluvy so svojimi aktuálnymi zamestnávateľmi prostredníctvom torontského arbitrážneho súdu. Podľa denníka New York Post už Marcel Hossa pozná aj termín svojho pojednávania, ktoré stanovili na 2. augusta. Mladší z bratov Hossovcov môže na arbitráži údajne čakať nárast platu zo súčasných 600-tisíc dolárov na dvojnásobok 1,2 milióna. Jurčinov termín arbitráže zatiaľ nie je známy, malo by to byť niekedy medzi 20. júlom a 4. augustom. Dvadsaťtriročný obranca doteraz dostával v Bostone a Washingtone 500-tisíc dolárov. Obaja hráči so svojimi súčasnými klubmi môžu nájsť spoločnú reč ešte pred začiatkom arbitrážneho súdu.

Dvadsaťpäťročný Marcel Hossa zaznamenal v 64 stretnutiach základnej časti 10 gólov a 8 asistencií, ku ktorým pridal ďalšie 4 kanadské body v desiatich dueloch play off. Takmer o dva roky mladší Jurčina sa počas minulého ročníka sťahoval z Bostonu do Washingtonu, v ktorom sa ihneď zaradil medzi opory defenzívy. V 30 dueloch v drese Capitals nazbieral 11 bodov (2+7) a 24 trestných minút.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marcel Hossa a Jurčina na arbitráž, dúfajú v nárast platov