Maradonovi v Kolumbii "vyžehlili" tvár

SITA|14. sep 2007 o 10:01

BOGOTA 14. septembra (SITA, AFP) - Argentínsky futbalový idol Diego Maradona má za sebou ďalší zo série operačných zákrokov. Tentoraz sa však celý futbalový svet nemusí báť o jeho zdravie, pretože išlo ...

BOGOTA 14. septembra (SITA, AFP) - Argentínsky futbalový idol Diego Maradona má za sebou ďalší zo série operačných zákrokov. Tentoraz sa však celý futbalový svet nemusí báť o jeho zdravie, pretože išlo iba o estetickú úpravu jeho zovňajšku. Maradona pricestoval už 28. augusta do kolumbijskej Bogoty, aby sa na miestnej klinike podrobil plastickej operácii, po ktorej mu z tváre zmizlo zopár vrások a redukcia zasiahla aj jeho dvojitú bradu. Súčasťou jeho pobytu bolo aj absolvovanie ďalších procedúr, ktoré 46-ročnému majstrovi sveta ubrali "zopár rokov z jeho veku", uviedol kolumbijský lekár Alejandro Rada. "Vyhladili sme mu vrásky na čele a medzi obočím, ktoré sa vďaka tomu zväčšilo. Výsledkom je nový a veľmi pôsobivý vzhľad," popísal svoje dielo Rada a vysvetlil, že všetky úkony prebehli metódou, ktorá nemá nič spoločné so skalpelom.

Bývalý futbalový virtuóz naposledy zamestnal lekárov na jar tohto roku, keď nadmerná konzumácia jedla a najmä alkoholu vyvolala hepatitídu. Maradonu niekoľkokrát hospitalizovali na klinikách v Buenos Aires a po stabilizovaní stavu nastúpil na intoxikačnú liečbu. Hrdina mexického svetového šampionátu 1986, ktorý sa s kariérou rozlúčil v roku 1997, má už niekoľko rokov trvalé zdravotné ťažkosti spôsobené najskôr závislosťou na kokaíne a potom nadváhou. V roku 2005 mu v Kolumbii vykonali chirurgické zúženie hornej časti žalúdka s cieľom zabezpečiť zredukovanie príjmu potravy a následne aj stratu telesnej hmotnosti.


Nachádzate sa tu:
Domov