Maradonove tri góly v bolívijskom La Paze

SITA|18. mar 2008 o 10:24

LA PAZ 18. marca (SITA, AP) - Účasťou v exhibičnom futbalovom zápase s dejiskom v bolívijskom La Paze demonštroval Diego Maradona svoju podporu juhoamerickej krajine bojujúcej o právo hostiť súperov na ...

LA PAZ 18. marca (SITA, AP) - Účasťou v exhibičnom futbalovom zápase s dejiskom v bolívijskom La Paze demonštroval Diego Maradona svoju podporu juhoamerickej krajine bojujúcej o právo hostiť súperov na ihrisku s nadmorskou výškou 3600 m. Stretnutie medzi legendami argentínskeho futbalu a bolívijským výberom pozostávajúcim z bývalých hviezd tohto športu, členov personálu prezidentského paláca, ochrankárov a zástupcov miestnych televíznych spoločností zorganizoval na Štadióne Hernanda Silesa prezident Bolívie a veľký futbalový nadšenec Evo Morales. Maradona a spol. vyhrali 7:4, zbožňovaný Diego nechýbal na ihrisku ani minútu stretnutia s hodinovým formátom. "Hovorím v mene všetkých Argentínčanov, keď tvrdím, že niet dôvodov báť sa vysokej nadmorskej výšky. My všetci, bratia a sestry, musíme hrať tam, kde sme sa narodili. Ani Boh nám to nemôže zakázať, a Sepp Blatter už vôbec nie," neodpustil si 47-ročný Maradona kritiku prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v emotívnom prejave počas prestávky.

Minulý týždeň FIFA ratifikovala pravidlo, že hráči potrebujú pred medzištátnym zápasom konaným v nadmorskej výške nad 2750 m týždňový aklimatizačný pobyt v jeho dejisku, nad 3000 m stanovila tento čas až na dva týždne. Verdikt sa v podstate rovná zákazu, pretože splnenie týchto podmienok nie je organizačne možné. Bolívia a jej prezident sa stále snažia rozhodnutie aj s podporou svojich juhoamerických susedov zvrátiť. Jednou z foriem protestu bolo aj pondelkové charitatívne stretnutie, ktorého výťažok bol určený pre obete záplav vo východnej časti hornatej krajiny. Diváci prišli na zápas s oblečením, potravinami a hygienickými potrebami, ktoré odovzdali do zbierky. Maradona sa blysol troma gólmi, Morales skóroval raz.


Nachádzate sa tu:
Domov