Maradonova európska misia sa začala v Madride

SITA|6. nov 2008 o 08:42

Na svojej prvej pracovnej ceste v úlohe reprezentačného trénera Argentíny sa Diego Maradona stretol aj s názorom spochybňujúcim jeho rozhodnutie vymeniť kapitána národného ...

MADRID. Na svojej prvej pracovnej ceste v úlohe reprezentačného trénera Argentíny sa Diego Maradona stretol aj s názorom spochybňujúcim jeho rozhodnutie vymeniť kapitána národného tímu. Viacero legionárov pôsobiacich v európskych kluboch sa zastalo doterajšieho lídra kabíny Javiera Zanettiho, ktorý by mal podľa Maradonu odovzdať kapitánsku pásku Javierovi Mascheranovi. "Máme kapitána a volá sa Zanetti, to sa musí rešpektovať. Nevieme, či ním aj zostane, ale zaslúži si úctu," nechal sa počuť obranca Realu Madrid Gabriel Heinze, ktorého videl Maradona v akcii z tribúny Štadióna Santiaga Bernabéua v stredajšom stretnutí Ligy majstrov s Juventusom Turín. Ani sám Mascherano sa so správou o novej úlohe v tíme zatiaľ úplne nestotožnil. "Doteraz bol kapitánom Zanetti. Nechcem o tejto téme hovoriť, nebolo by to voči nemu fér. Musím sa s Maradonom stretnúť a porozprávať sa s ním o tom. Pre nás je Maradona legendou, je dobré, že sa stal naším trénerom, budeme sa mu snažiť pomôcť v jeho novej úlohe," povedal stredopoliar Liverpoolu.

Maradona bol v Madride zvedavý na štyroch adeptov na dres "albicelestes", v základnej zostave domáceho Realu však nastúpil iba ostrieľaný Heinze, v druhom polčase sa dostali na trávnik ešte útočníci Gonzalo Higuaín a Javier Saviola, veľa zo svojho umenia však nepredviedli, taliansky tím držal "biely balet" na uzde a vyhral 2:0 gólmi Alessandra Del Piera. Fernando Gago nenastúpil vôbec.

Maradona v sprievode svojej pravej ruky Carlosa Bilarda odmietol rozhovory novinárom, po prílete do španielskej metropoly povedal iba toľko, že sa v novej funkcii cíti dobre. V Madride by sa mal osobne stretnúť aj s argentínskou trojicou v službách Atlética Sergio Agüero, Maxi Rodríguez, Leo Franco, v prípade prvého menovaného pôjde aj o rodinnú návštevu. Kanonier Agüero je manželom Maradonovej dcéry Gianniny a čaká s ňou dieťa.

Maradona sa stretol s Messim

Nový tréner argentínskej futbalovej reprezentácie Diego Maradona sa počas svojej prvej zahraničnej návštevy Európy v novej funkcii stretol s mladou argentínskou hviezdou Lionelom Messim.

Hráč španielskeho veľkoklubu FC Barcelona sa hneď po tréningu vybral do hotela, kde jeden z historicky najlepších svetových futbalistov býval, a stretol sa s ním a generálnym manažérom juhoamerického výberu Carlosom Bilardom.

Maradona nemôže rátať so službami 21-ročného útočníka počas svojho prvého vystúpenia na novom poste 19. novembra v medzištátnom priateľskom stretnutí so Škótskom. Messi totiž reprezentoval svoju krajinu na augustových olympijských hrách v čínskom Pekingu, kde priviedol národný tím až k zisku zlatých medailí. Podľa dohody medzi oboma stranami musí byť teraz jeden z najlepších súčasných futbalistov k dispozícii svojmu klubu. Štyridsaťosemročný Maradona sa tiež chcel stretnúť s prezidentom Kataláncov Joanom Laportom, ten je však momentálne na pracovnej ceste v belgickom Bruseli. Laporta už skôr avizoval, že Messiho neuvoľní iba pre to, že novým trénerom sa stal Maradona.

"Barcelona, argentínsky národný tím, Maradona ako jeho tréner, my všetci máme za Lionela zodpovednosť. Messi môže dosiahnuť rovnaké futbalové úspechy ako jeho súčasný lodivod," skonštatoval J. Laporta.

Nachádzate sa tu:
Domov