Maradonov debut v priateľskom zápase proti Francúzsku

SITA|29. okt 2008 o 20:32

Argentínska futbalová legenda Diego Maradona zažije debut na svojom novom poste v priateľskom stretnutí s Francúzskom v Marseille.

BUENOS AIRES. Argentínska futbalová legenda Diego Maradona zažije debut na svojom novom poste pravdepodobne 11. februári v priateľskom stretnutí s Francúzskom v Marseille.

Čoskoro 48-ročný Maradona (nar. 30. 10. 1960) sa v utorok stal novým trénerom futbalistov Argentíny, na poste kormidelníka národného tímu dvojnásobných majstrov sveta nahradil Alfia Basileho. Ten rezignoval ešte pred dvoma týždňami z osobných dôvodov po viacerých neúspešných súbojoch v juhoamerickej kvalifikácii o postup na MS 2010 a najmä po prehre z Čile. Majster sveta z roku 1986 sa však môže na lavičke horkokrvných Juhoameričanov predstaviť už skôr, v priateľskom dueli so Škótskom v novembri. Ešte pred angažovaním rodáka z Buenos Aires však Argentínska futbalová asociácia poverila Sergia Batistu, aby viedol národný tím v tomto stretnutí. Tréner zlatých olympionikov z Pekingu 2008 Batista bol jedným z neúspešných kandidátov na uvoľnený post, Maradona sa tiež presadil v konkurencii ďalších dvoch kandidátov - Carlosa Bianchiho a Miguela Angel Russa.

Nachádzate sa tu:
Domov