Maradona: Zápas proti Brazílii bude životne dôležitý

TASR|25. júl 2009 o 08:56

Podľa trénera Argentíny Diega Maradonu bude najbližší kvalifikačný zápas o postup na MS 2010 proti Brazílii bude z pohľadu jeho tímu kritický.

BUENOS AIRES. Tréner argentínskej futbalovej reprezentácie Diego Maradona v piatok vyhlásil, že najbližší kvalifikačný zápas o postup na MS 2010 proti Brazílii bude z pohľadu jeho tímu kritický.

"Proti Brazílii odohráme životne dôležitý zápas. Bude to veľmi náročný duel," uviedol Maradona v televíznom rozhovore na margo septembrového stretnutia.

Na Maradonovo naliehanie sa zápas uskutoční v meste Rosario, vzdialenom približne 300 kilometrov severozápadne od metropoly Buenos Aires. Argentínski funkcionári a zástupcovia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) schválili zmenu miesta konania duelu, keďže pôvodne sa malo hrať na Monumental Stadium v River Plate.

Maradona sa ešte 6. júna pred víťazným zápasom proti Kolumbii (1:0) sťažoval na zlý stav trávnika, ktorý bol podľa neho "katastrofálny" a nazval ho "pastvinou". Výhrady mal aj k celkovému vzhľadu štadióna, ktorý si podľa neho žiada vymaľovanie. Maradonova kritika však môže vychádzať aj zo skutočnosti, že Monumental Stadium je domovským stánkom River Plate, odvekého rivala klubu Boca Juniors, v ktorom "božský Diego" pôsobil.

Argentíne patrí štyri kolá pred koncom juhoamerickej kvalifikácie štvrté a zároveň posledné miesto v tabuľke, zaručujúce priamy postup na záverečný turnaj MS. Lídrom skupiny je s 27 bodmi Brazília, o bod menej má druhé Čile, tretí Paraguaj má 24 bodov. Na 22-bodovú Argentínu sa tlačí Ekvádor (20 bodov), Uruguaj (18), Kolumbia (17) a Venezuela (17).

Mužstvo, ktoré skončí na piatom mieste, odohrá baráž so štvrtým tímom zóny CONCACAF (Severná Amerika, Stredná Amerika a Karibská oblasť). Argentínu doma ešte čakajú duely proti Brazílii (5. septembra) a Peru (10. októbra), vonku sa stretne s Paraguajom (8. septembra) a Uruguajom (13. októbra).

Nachádzate sa tu:
Domov