Maradona Riquelmemu odkázal, aby nešpinil jeho meno

SITA|14. mar 2009 o 13:27

Tréner argentínskej futbalovej reprezentácie Diego Maradona v piatok odporučil stredopoliarovi Bocy Juniors Juanovi Romanovi Riquelmemu a koučovi River Plate Nestorovi Gorositovi, aby boli ticho.

BUENOS AIRES.

Na svetlo sveta sa nedávno dostali nezhody medzi Maradonom a špílmachrom Riquelmem, ktorý sa rozhodol pozastaviť svoju reprezentačnú kariéru. Bývalého hráča španielskeho Villarrealu sa ako prvý zastal Gorosito a najnovšie aj kormidelník Bocy Carlos Ischia.

"Nezhodli sme sa na príliš veľa veciach. Nevyznávame rovnaké princípy. Kým bude on trénerom, nemôžeme spolu vychádzať," kategoricky odmietol spoluprácu Riquelme v rozhovore pre televíznu stanicu Canal 13. Maradona špílmachra Bocy Juniors v minulosti viackrát kritizoval, na čo Riquelme prestal odpovedať na jeho telefonáty. Najviac ho údajne nahnevalo, že sa musel o svojom vynechaní z nominácie na nedávny priateľský zápas s Francúzskom dozvedieť až z médií.

Maradona už viedol národný tím v dvoch prípravných dueloch - premiéru na lavičke zažil proti Škótsku, a v oboch Riquelme chýbal, čo tréner zdôvodnil klubovým povinnosťami hráča. Pravda však bude zrejme niekde inde, keďže sa so 4 gólmi najlepší strelec Argentíny v rozbehnutej kvalifikácii rozhodol vzdať dresu "albicelestes". Dvere má ale stále otvorené. Maradona totiž ešte v utorok vyhlásil, že mu necháva priestor na zmenu názoru.

"Bolí ma na duši, že to musím urobiť, ale verím, že všetko sa na dobré obráti a tím sa kvalifikuje na majstrovstvá sveta aj bezo mňa," odmietol kompromis Riquelme. V rozhovore pre piatkové vydanie denníka Clarin "božský Diego" varoval Riquelmeho, aby "nešpinil moje meno, pretože som dôvtipnejší a šikovnejší ako on" a Gorositovi dokonca pohrozil zverejnením akýchsi nepríjemných osobných informácii: "Neodporúčam mu, aby sa brodil v hlbokých vodách. Poznám ho veľmi dobre a keď už ide o spôsobenie škody, viem byť skutočne nepríjemný."

Maradona taktiež odmietol porušenie akýchkoľvek princípov: "Národného dresu by sa hráč nemal vzdať za žiadnych okolností. Neviem o akých princípoch hovorí, mám viac skúseností ako on. Požiadal som ho iba o to, aby hral v reprezentácii o dvadsať metrov hlbšie v poli než v Boce. Vedel som o jeho problémoch s viacerými bývalými i súčasnými hráčmi Bocy Juniors - Juliom Caceresom, Martinom Palermom, Mauriciom Carantom, Pablom Migliorem či Jesusom Datolom. Napriek tomu som však chcel, aby bol súčasťou tímu," nechal sa počuť Maradaona.

Nachádzate sa tu:
Domov