Maradona by sa rád stal trénerom Argentíny

Diego Maradona by sa rád stal trénerom reprezentácie Argentíny.
Diego Maradona by sa rád stal trénerom reprezentácie Argentíny. (Autor: SITA AP)
SITA|18. okt 2008 o 11:34

Legenda argentínskeho futbalu Diego Maradona v piatok vyhlásila, že by si po rezignácii trénera reprezentácie Alfia Basileho rada sadla na lavičku "Albicelestes".

BUENOS AIRES. "Možno nie som najväčším favoritom na tento post, ale bez pochýb som favoritom v srdciach ľudí," povedal 47-ročný kapitán majstrov sveta z roku 1986 Maradona a dodal: "Bol by to pre mňa splnený sen. Ocitol by som sa v siedmom nebi."

Najvýraznejším kandidátom na uvoľnenú pozíciu však je Sergio Batista, ktorý v auguste priviedol Argentínu k zisku olympijského zlata v Pekingu a teraz vyhlásil: "Cítim sa, že mám dostatočné schopnosti na pozíciu trénera národného mužstva. Som presvedčený, že by som túto úlohu zvládol."

V širšom okruhu možných Basileho nasledovníkov sa nachádzajú i Miguel Ángel Russo (tréner argentínskeho klubu San Lorenzo) a bývalý stredopoliar Diego Simeone, momentálne lodivod River Plate. Hovorca Argentínskej futbalovej asociácie (AFA) v piatok predznamenal, že meno nového kouča bude známe 27. októbra.

Basile odstúpil po stredajšej prehre 0:1 v Čile v juhoamerickej časti kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2010 do JAR. Pre Argentínu išlo o prvý neúspech s týmto súperom za ostatných 35 rokov. Ani pred spomenutým prekvapujúcim výsledkom sa jednému z tradičných uchádzačov o titul svetového šampióna príliš nedarilo. Minulú sobotu síce triumfoval nad Uruguajom (2:1), predtým sa mu však nepodarilo zvíťaziť v piatich zápasoch v rade. Argentína figuruje v tabuľke po desiatich dueloch na tretej priečke. Na Paraguaj má odstup sedem bodov a za Brazíliou zaostáva o jeden.

Nachádzate sa tu:
Domov