Maradona bude Riquelmeho aj naďalej ignorovať

Hlavný tréner argentínskej reprezentácie Diego Maradona
Hlavný tréner argentínskej reprezentácie Diego Maradona (Autor: ČTK/AP)
SITA|25. jún 2009 o 19:23

Tréner argentínskej futbalovej reprezentácie Diego Maradona bude pravdepodobne aj naďalej pri zostavovaní tímu ignorovať Juana Romána Riquelmeho.

BUENOS AIRES.

Tridsaťjedenročný skúsený ofenzívny stredopoliar a hráč argentínskeho klubu Boca Juniors ešte v marci ukončil svoju reprezentačnú kariéru po tom, čo sa podľa vlastných slov nepohodol s futbalovou ikonou, ktorá je na lavičke Argentínčanov od novembra.

Štyridsaťosemročná bývalá hviezda Barcelony a Neapolu Maradona už predtým kritizoval Riquelmeho hru a vynechal ho z nominácie na viaceré prípravné duely. Prezident Argentínskej futbalovej asociácie Julio Grondona však nedávno loboval za Riquelmeho návrat do reprezentácie.

"Najprv musí presvedčiť hráčov, potom mňa," uviedol Maradona a dodal: "Nemám s ním žiadny problém." Rodák z mesta San Fernando Riquelme má viacerých obdivovateľov, no aj kritikov. Jeho priaznivci si myslia, že jeho precízne prihrávky boli hlavnou ofenzívnou zbraňou Argentínčanov.

Na druhej strane však stoja tí, podľa ktorých toho Riquelme v stretnutiach až tak veľa nenabehá a kritizujú aj jeho nedostatočnú hru v obrane.

Nachádzate sa tu:
Domov