ManU nezaváhal, Van der Sarova séria sa zastavila na méte 1311

SITA|5. mar 2009 o 11:15

Futbalisti anglického veľkoklubu Manchester United prijali utorňajšiu výzvu svojich dvoch najväčších konkurentov v boji o majstrovský titul FC Liverpool a FC Chelsea a aj oni si dokázali v 28. kole pripísať na svoje konto plný bodový zisk.

LONDÝN.

V stredajšom dueli na pôde Newcastlu United dokázali otočiť nepriaznivý stav z 0:1 na 2:1 a svoj náskok na čele tabuľky Premier League pred dvojicou prenasledovateľov opäť zvýšili na rozdiel siedmich bodov. "Červení diabli" majú navyše ešte jeden duel k dobru.

"Nehrali sme dobre. Otrasne sme zápas odštartovali, no potom sme sa dokázali spamätať a celkovo sme dosiahli skvelý výsledok. Nedarili sa nám predovšetkým prihrávky, ale verím, že v ďalších dueloch to už bude len a len lepšie," povedal po skončení stretnutia v St. James Parku kouč United Alex Ferguson.

V stredu večer sa na trávniku Newcastlu United skončila aj jedna fantastická séria. Holandský gólman Edwin van der Sar neinkasoval pred týmto súbojom 1302 minút a mal šancu prekonať historický európsky rekord v počte minút bez gólu v podaní belgického brankára Dannyho Verlindena z FC Bruggy (v roku 1990 nedostal gól 1390 minút). Napokon ho však už v 9. min zarmútil domáci Peter Lövenkrands, ktorý jeho rekordnú šnúru zastavil na méte 1311 minút. Van der Sar sa však predsa len zapísal do historických svetových tabuliek, v ktorých mu aktuálne patrí v tomto ukazovateli 6. priečka. V rámci starého kontinentu je Holanďan v historickom poradí druhý za spomenutým Verlindenom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»ManU nezaváhal, Van der Sarova séria sa zastavila na méte 1311