Manchester United čakajú po Fergusonovi ťažké časy, tvrdí Cantona

SITA|4. mar 2011 o 10:26

Eric Cantona predpovedá ťažké časy pre anglický klub Manchester United, kde prežil svoje najlepšie futbalové roky.

SINGAPUR. Bývalý francúzsky kanonier tvrdí, že "červení diabli" sa budú veľmi bolestivo vyrovnávať s odchodom dlhoročného trénera Sira Alexa Fergusona. Cantona to povedal v Singapure, kde spolu s Brazílčanom Pelém propaguje znovuzrodenie amerického klubu Cosmos New York, ktorého je teraz futbalovým riaditeľom.

Úspešný rodák z Glasgowa Ferguson sa stal oficiálne trénerom Manchestru United 6. novembra 1986. Svoj prvý veľký úspech na Old Trafforde zaznamenal v roku 1990, keď svojich zverencov dokázal doviesť k triumfu v Anglickom pohári - FA Cupe. Pod jeho vedením získali hráči Man United najstaršiu pohárovú trofej na svete ešte štyrikrát (1994, 1996, 1999 a 2004).

Titul anglického šampióna sa mu podarilo vybojovať úctyhodných jedenásťkrát a v najprestížnejšej európskej klubovej futbalovej súťaži, Lige majstrov, jeho zverenci dvíhali "ušatú trofej" nad hlavu vo dvoch edíciách (1999 a 2008).

Okrem uvedeného sa Ferguson na lavičke United štyrikrát tešil zo zisku Ligového pohára, raz uspel na majstrovstvách sveta klubov FIFA, v Európskom superpohári a Interkontinentálnom pohári.

Nedávno zdroje britského denníka The Mirror uviedli, že Ferguson pravdepodobne ukončí kariéru, ak sa jeho zverencom podarí zvíťaziť v tejto sezóne Premier League, čím by sa United s 19 anglickými titulmi osamostatnili v historickej tabuľke od Liverpoolu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Manchester United čakajú po Fergusonovi ťažké časy, tvrdí Cantona