Manchester City zvládol obrat a v šlágri zdolal Arsenal

Sterling strieľa rozhodujúci gól.
Sterling strieľa rozhodujúci gól. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|18. dec 2016 o 17:00

Ešte pred stretnutím predviedli domáci pekné gesto.

LONDÝN. V nedeľnom šlágri sedemnáteho kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže zvíťazil Manchester City nad Arsenalom Londýn 2:1 a v tabuľke poskočil zo štvrtej na druhú priečku.

Domáci otočili vývoj zápasu v druhom dejstve vďaka zásahom Leroya Saneho a Raheema Sterlinga.

Zo zápasu Manchester City - Arsenal Londýn: fotogaléria

18.12.2016

V súboji dvoch tímov zo stredu tabuľky naplno bodoval FC Southampton na ihrisku AFC Bournemouth 3:1. Tottenham Hotspur zvrátil nepriaznivý vývoj duelu s Burnley a uspel 2:1.

Premier League - 17. kolo:

AFC Bournemouth - FC Southampton 1:3 (1:1)
Góly: 6. Ake - 48. a 85. Rodriguez, 14. Bertrand

Manchester City - Arsenal Londýn 2:1 (0:1)
Góly:
47. Sane, 71. Sterling - 5. Walcott

Tottenham Hotspur - FC Burnley 2:1 (1:1)
Góly:
27. Alli, 71. Rose - 21. Barnes

Online prenos:

Anglická Premier League  2016/2017
18.12.2016 o 17:00
Manchester City
2:1
(0:1, 2:0)
90+5 minúta
Ukončený
Arsenal
Prehľad
Góly: 47. Sané, 72. Sterling – 5. Walcott. ŽK: 38. Silva (MAC), 51. Y. Touré (MAC), 80. De Bruyne (MAC), 90+4. Fernando (MAC) – 88. Elneny (ARS), 90+3. Gabriel (ARS). Rozhodca: Martin Atkinson.
Prenos
Tak kým v prvom počase dokázal Arsenal ešte odolávať tlaku Manchestru City, v tom druhom už o vedenie prišiel. Najskôr na gól Thea Walcotta z prvého polčasu odpovedal svojím premiérovým zásahom v drese Man City Leroy Sané a následne o víťazstve domáceho mužstva rozhodol Raheem Sterling. Odo mňa je to pre dnešok všetko, prajem vám pekný zvyšok večera!
90+5
Koniec zápasu.
90+5
Hráči Arsenalu s rozohrávkou poslednej štandardnej situácie zápasu toľko váhali, až im ju Martin Atkinson napokon odporel.
90+4
yellowCardNo a nervózny záver zápasu podčiarkla žltá karta pre Fernanda, ktorý zastavil rozbehnutého Héctora Bellerína.
90+3
yellowCardFutbalisti Arsenalu už začínajú byť absolútne bezradní. V úplnom závere zápasu vidí žltú kartu za nedovolený zákrok na Davida Silvu aj Gabriel Paulista.
90+2
Domáci hráči už akoby len kontrolovali zápas. Štandardnú situáciu rozohrali len nakrátko a následne Kelechi Iheanacho držal loptu pri rohovej zastávke, čím našetril pre svoj tím slušnú porciu sekúnd.
90+1
No a v krátkom časovom slede tu máme ďalší nedovolený zákrok hosťujúceho tímu. Héctor Bellerín si nedokázal s Raheemom Sterlingom poradiť inak, ko za cenu porušenia pravidiel.
90
Riadny hrací čas máme za sebou. K 90 minútam pridáva hlavný arbiter ešte ďalšie štyri.
89
Hráči Arsenalu začínajú byť poriadne nervózni. Tentokrát sa proti pravidlám previnil v súboji s Bacarym Sagnom aj Nacho Monreal, čo vyvolalo ďalšiu vlnu nevôle na tribúnach Etihad Stadium a následne aj hvizd hlavného rozhodcu.
88
yellowCardMohamed Elneny prišiel do súboja s Fernandom príliš neskoro a aj keď s tým vôbec nesúhlasí, aj on vidí od Martina Atkinsona kartové napomenutie.
87
Özil opäť potvrdil, že dnes nie je vo svojej koži a svojím centrom našiel len hlavu Nicolása Otamendiho.
86
Tak konečne sa nám výraznejšie pripomenul aj Mesut Özil. Ten teraz vybojoval po dobrej práci s loptou pre svoje mužstvo pomerne zaujímavú štandardnú situáciu, ktorú, zdá sa, aj sám rozohrá.
85
Hráči Arsenalu veľmi túžia vyrovnať. Dnes však nepodáva svoj najlepší výkon Mesut Özil, a tak ich hre často chýba prekvapivá myšlienka.
84
changeDnešný duel nedohrá ani Kevin de Bruyne. Naopak, na posledné minúty sa nám prichádza predviesť mladý nigérijský útočník Kelechi Iheanacho.
83
Olivier Giroud sa teraz márne rozčuľuje nad verdiktom Martina Atkinsona. Po jeho hlavičkovom súboji s Bacarym Sagnom išla lopta vedľa brány práve po dotyku francúzskeho ostrostrelca.
82
Napokon už nechcel špekulovať Theo Walcott, z ťažkého uhla však bránu domácich pomerne výrazne míňa.
81
Futbalisti Arsenalu po dlhšom čase zatlačili defenzívu City, zatiaľ však nevedia nájsť žiadnu medzeru v dobrej sformovanej formácii pred Claudiom Bravom.
80
yellowCardZáver stretnutia sa nám už v týchto momentoch poriadne kúskuje. Martin Atkinson si robí poriadky na hracej ploche a žltú kartu ukazuje Kevinovi De Bruynemu.
78
changeTak to je pre Arsenal druhý polčas ako z toho najhoršieho sna. Okrem toho, že hostia dvakrát inkasovali a prišli tak o vedenie, Arsenovi Wengerovi nevychádzajú ani striedania. Alex Oxlade-Chamberlain totiž len pred malou chvíľou prišiel na ihrisko namiesto Alexa Iwobiho, no v tejto chvíli z neho so škaredou grimasou odchádza. Nahrádza ho Mohamed Elneny.
77
77
No a už to mohlo byť o dva góly. Kevin De Bruyne sa ocitol zoči-voči Petrovi Čechovi, no v ťažkej pozícii nezakončil dôrazne.
76
changeStrieda aj Pep Guardiola. Z ihriska odchádza strelec vyrovnávajúceho gólu Leroy Sané, ktorého nahrádza Jesús Navas.
76
Mesut Özil sa znova nepresadil a opäť sa len rozčuľuje nad výrokom Martina Atkinsona, ktorý píska jeho nedovolený zákrok na Nicolása Otamendiho.
75
changeArsenovi Wengerovi už nezostáva nič iné, ako vrhnúť všetky sily do útoku. Z ihriska tak sťahuje svoj defenzívny štit Francisa Coquelina, ktorého nahrádza Olivier Giroud.
74
Sterlingovi tento gól pomohol, v tejto chvíli sa však proti Laurentovi Koscielnemu nepresadil. Rozohrávať bude Petr Čech.
72
72
goalManchester City dal gól! No a domáci otáčajú vývoj stretnutia vo svoj prospech. Nacho Monreal podcenil situáciu na ľavej strane obrany, keď nechal až príliš veľa priestoru RAHEEMOVI STERLINGOVI. Ten si prebral dlhú loptu zo stredu poľa, posunul si ju na ľavačku a trafil presne k ľavej žrdi Čechovej brány!
71
Granit Xhaka sa s loptou opäť ďaleko nedostal, vhadzovať bude Gael Clichy.
70
Grafika priameho prenosu nám po ďalšom zo zásahov Petra Čecha ponúkla zaujímavú štatistiku, podľa ktorej má práve český gólman dnes na svojom konte najvyšší počet prihrávok zo všetkých hráčov Arsenalu.
69
Yaya Touré vyzval na center z pravej strany Bacaryho Sagnu. Loptu dokázala defenzíva hostí odvrátiť opäť len na kopačky hráčov v belasých dresoch, a tak tlak City pokračuje.
68
Pep Guardiola za tento obranný zákrok rozhodne Nicolása Otamendiho pochváli. Argentínsky bek totiž nepustil v pokutovom území Francisa Coquelina ku kolmici od Nacha Monreala. Odkopáva sa od brány Claudia Brava.
67
V týchto momentoch sme videli po jednej nedotiahnutej akcii na oboch stranách. Najskôr sa nepresadil Alexis Sánchez a následne stroskotal aj Raheem Sterling.
66
Ďalšiu sľubne sa rozvíjajúcu akciu Citizens zastavil ofsajdový verdikt postranného rozhodcu, ktorý si všimol nedovolené postavenie Leroya Saného.
65
changeArsene Wenger robí prvú zmenu vo svojej zostave. Z ihriska sťahuje nevýrazného Alexa Iwobiho, na ktorého miesto prichádza jeho menovec Alex Oxlade-Chamberlain.
65
Po neúspešnom rozohratí rohu z toho predsa len bola príležitosť pre domácich. David Silva sa pokúsil zaskočiť Petra Čecha, no lopta mu absolútne nesadla.
64
Leroy Sané sa tentokrát prebíjal po pravej strane pokutového územia, kde ho len za cenu rohového kopu zastavil Granit Xhaka.
63
Tlak Manchestru City naberá na obrátkach. Keď sa aj podarí obrancom Arsenalu získať loptu v strede poľa opäť jasne kraľujú domáci, ktorí okamžite zakladajú ďalšiu akciu.
62
62
importantTak teraz musia hráči Arsenalu bozkávať rukavice Petra Čecha. Ten ich totiž zachránil od ďalšieho inkasovaného gólu. Tentokrát už De Bruynemu kolmica vyšla, avšak Leroy Sané českého gólmana prehodiť nedokázal!
61
Skvelý Laurent Koscielny! Kapitán Arsenalu zastavil nebezpečnú kolmicu Kevina De Bruyneho na Raheema Sterlinga.
60
Ani sme sa nenazdali a máme za sebou prvých 15 minút druhého polčasu. Ten zatiaľ jasne kontrolujú domáci futbalisti, ktorým sa krátko po príchode z kabín podarilo vyrovnať.
59
Na opačnú stranu sa okamžite vydal ofenzívne ladený bek Arsenalu Héctor Bellerín, ktorého v poslednej chvíli skvelým defenzívnym zákrokom v pokutovom území zastavil Aleksandar Kolarov.
58
Defenzíva Londýnčanov bola teraz pod veľkým tlakom, Manchester City to však využiť nedokázal. Center Kevina De Bruyneho končí len v náručí Petra Čecha.
57
Fernando predviedol slušnú kontrolu lopty, keď sa na pravej strane cez trojicu súperov dostal až k rohovej zastávke, kde rozohral na svojho spoluhráča.
56
Yaya Touré chcel do šance kolmicou vyslať Davida Silvu. Úmysel to bol veľmi dobrý, jeho prevedenie však už pokrivkávalo.
55
Po centri Bacaryho Sagnu "do ohňa" vznikol v pokutovom území Arsenalu celkom veľký zmätok a Gabriel Paulista dokázal loptu odvrátiť opäť len na kopačky súpera. Hostia sa tak musia opäť brániť.
53
Celkom stratený je dnes na ihrisku aj Alex Iwobi. Krídelník Arsenalu sa však teraz podieľal na akcii svojho mužstva, keď cez Granita Xhaku poslal loptu na Héctora Bellerína. Ten videl pred sebou priestor na strelu, a tak neváhal. Opäť však namieril len mimo brány Claudia Brava.
53
Alexis Sánchez chcel predĺžiť hlavičkou výkop na Thea Walcotta, lopta od Petra Čecha však naňho bola privysoká.
52
Opäť sa chvíľu nehralo, keď si krátke ošetrenie tentokrát vyžiadal Francis Coquelin.
51
yellowCardYayovi Tourému sa však rozhodnutie čiarového rozhodcu v prospech hostí nepozdáva, za čo ho Martin Atkinson "odmeňuje" žltou kartou".
50
Alexis Sánchez je skutočne veľkým tímovým hráčom. V tejto chvíli sa vrátil do defenzívy, aby vybojoval autové vhadzovanie pre svoj tím v súboji s Yayom Tourém.
49
Nacho Monreal zostáva po jednom zo súbojov ležať na hracej ploche,pričom sa drží za pravé oko. Španielsky bek Arsenalu by však mal byť v poriadku.
47
47
goalManchester City dal gól! Presne takto si to Pep Guardiola predstavoval! Petr Čech vykopával loptu od vlastnej brány, kde ju však hráči Arsenalu stratili, následne si LEROY SANÉ prebral nádehrnú kolmicu do pokutového územia a strelou popri Čechovi vyrovnáva skóre zápasu. Treba však povedať, že situácia trochu "zaváňala" ofsajdovým postavením mladého nemeckého reprezentanta.
46
changeDruhý polčas sa začal už bez Pabla Zabaletu, ktorého na pravom kraji obrany nahradil Bacary Sagna. V defenzíve Manchestru City tak v tejto chvíli máme až dvoch bývalých hráčov Arsenalu. Svoje si v drese Kanonierov okrem Sagnu odohral aj Gaël Clichy.
46
Začal sa druhý polčas.
Šláger 17. kola Premier League zatiaľ svojou kvalitou hry tak trochu zaostáva za očakávaniami. Po svižnom začiatku, keď už v 5. minúte z ničoho nič udrel Theo Walcott prebrali jasne iniciatívu do svojich rúk futbalisti Manchestru City. Tí sa však zatiaľ k nejakej stopercentnej príležitosti nedostali. V druhom polčase tak rozhodne spravia všetko pre to, aby vyrovnali, a tak sa máme na čo tešiť.
45+1
Prvý polčas sa skončil.
45+1
Po ďalšom centri De Bruyneho sa k hlavičkovému zakončeniu dostal nikým nekrytý Yaya Touré. Ten však bol z toho taký prekvapený, že loptu namieril len do miest, kde stál Petr Čech.
45
Nadstavovať sa bude jedna minúta.
45
V momente, keď sa naplnil riadny hrací čas prvého polčasu Nacho Monreal zapracoval aj na opačnej strane, keď odvrátil pred Pablom Zabaletom na rohový kop.
44
Tak teraz mali Citizens veľké šťastie. Po spolupráci Nacha Monreala s Alexisom Sánchezom sa totiž španielsky obranca ocitol v tesnom ofsajde. V opačnom prípade by sa dostal do zaujímavej pozície pred Claudiom Bravom.
43
Manchester City sa veľmi snaží vyrovnať ešte pred odchodom do kabín. Ani ďalší rohový kop v krátkom časovom slede sa však pre domáci tím úspešne neskončil. Petr Čech si s centrom Kevina De Bruyneho bez problémov poradil.
42
Kým je Alexis Sánchez ošetrovaný za autovou čiarou, domáci rýchlo rozohrali štandardnú situáciu. Pred Petra Čecha mieril ďalší nepríjemný center z pravej strany, ktorý defenzíva hostí odvrátil na rohový kop.
41
Tak na toto sa fanúšikom Arsenalu nepozerá dobre. Alexis Sánchez pri pokuse získať loptu od Nicolása Otamendiho obrancu Manchestru fauloval a sám pri tom utrpel nejaké zranenie ľavej nohy.
40
Do konca prvej polovice zápasu nám zostáva päť minút plus nadstavený čas a londýnski Kanonieri sa opäť stiahli pred vlastné pokutové územie, kde čakajú, čo vymyslí súper.
39
Hostia opäť predviedli veľmi rýchlu akciu. Zapojila sa do nej asi pätica hráčov s kanónom na hrudi, napokon strieľal Héctor Bellerín, trafil však len niektorého z divákov za Claudiom Bravom.
38
yellowCardPrvým potrestaným hráčom zápasu je David Silva, ktorý v zárodku akcie podkopol Franicsa Coquelina, za čo vidí žltú kartu.
37
Toto skutočne nie je zápas Mesuta Özila. Takmer vôbec sa nedostáva do hry a ak sa aj dostane, málokedy sa mu podarí niečo konštruktívne vymyslieť.
36
Arsenal založil rýchly protiútok, po ktorom Mesut Özil rozohrával rohový kop z ľavej strany. Do zakončenia sa dostal Granit Xhaka, Švajčiar však loptu netrafil podľa svojich predstáv.
35
Ďalší súboj Bellerín-Silva už mohol mať oveľa horšie následky pre Arsenal. David Silva totiž po kontakte s obrancom hostí v pokutovom území spadol, píšťalka hlavného rozhodcu ale v tomto prípade zostala nemá.
34
Teraz treba pochváliť aj Thea Walcotta. Strelec zatiaľ jediného gólu zápasu si splnil aj defenzívne povinnosti, keď prerušil Fernandovu prihrávku na Gaëla Clichyho.
33
David Silva chcel loptu od Héctora Bellerína získať do takej miery, až to v súboji so svojim krajanom prehnal a Martin Atkinson píska faul krídelníka City.
32
Po dlhšom čase do štatistík zapisujeme aj strelecký pokus hostí. Strela Alexisa Sáncheza však Claudiovi Bravovi nenarobila ani najmenšie problémy.
31
Od piatej minúty, kedy sa presadil Theo Walcott sa hrá v podstate len na jednu bránu. Zatiaľ však hráči Manchestru City nenašli recept na to, ako prekonať pozorne brániaceho súpera.
30
Polhodinu hry nám ukončil ofsajd, v ktorom rozhodcovia nachytaila španielskeho stredopoliara Davida Silvu.
29
David Silva to skúšal kolmicou do pokutového územia, ktorá mala nájsť opäť Raheema Sterlinga, avšak všetko včasným vybehnutím vyriešil Petr Čech.
28
Zverenci Pepa Guardiolu síce z tejto štandardnej situácie nič vážnejšie nevyťažili, no naďalej držia loptu na svojich kopačkách. Zatiaľ však treba pochváliť aj defenzívu Arsenalu na čele s kapitánom Laurentom Koscielnym, ktorá domácich k takmer žiadnej vážnejšej situácii nepustila.
27
Manchester City zvyšuje svoju aktivitu. Tentokrát to po ľavej strane skúšal Raheem Sterling, ktorý pre svoje mužstvo vybojoval rohový kop.
26
Jeden z mála faulov v dnešnom stretnutí v tejto chvíli predviedol Granit Xhaka, ktorý poslal k zemi Fernanda, a tak pri lopte naďalej zostávajú hráči Man City.
25
No tak po rušnej úvodnej pätnásťminútovke môžeme zodpovedne povedať, že zápas stratil akékoľvek tempo a najmä mužstvo Arsenalu sa sústredí len a len na defenzívu.
24
Nekonečnú sériu prihrávok v stredovej formácii Manchestru City už nevydržal Kevin De Bruyne. Mladému Belgičanovi však lopta absolútne nesadla.
22
The Gunners to v týchto chvíľach nemajú vôbec jednoduché. Hráči Manchestru City im totiž nechcú požičať loptu ani na chvíľu a defenzíva hostí tak musí byť neustále v pozore.
20
Máme za sebou 20 minút hry a zatiaľ sledujeme pomerne zaujímavý priebeh zápasu. Okrem rýchleho úvodného gólu sme videli aj niekoľko vyložených gólových príležitostí na oboch stranách. V posledných minútach sa však nič dôležité nedeje, Citizens sa nevedia presadiť cez dobre sformovanú defenzívu Arsenalu.
19
Po niekoľkých zaujímavých momentoch na oboch stranách tempo hry opäť opadlo. Citizens pracujú s loptou najmä na ľavej strane, kde sa ale Gaël Clichy zatiaľ výraznejšie nepresadil.
18
Všetko však prerušila strata lopty od Mesuta Özila. Nemecký kúzelník sa dnes zatiaľ na ihrisku len hľadá.
17
Vysoké tempo zápasu sa v týchto momentoch snažia upokojiť hráči Arsenalu, ktorí to skúšajú sériou krátkych prihrávkou na polovici ihriska.
16
Hra sa nám v týchto sekundách prelieva z jednej strany na druhú. Najskôr nádejne vyzerajúcu akciu nedotiahol do konca Theo Walcott, ktorý váhal so svojou prihrávkou na jedného zo spoluhráčov, následne sa hra presunula na opačnú stranu, kde niečo podobné predviedol aj Raheem Sterling.
15
Tribúny na Etihad Stadium opäť vyjadrujú svoju nespokojnosť s verdiktom Martina Atkinsona, ktorý nepíska po tvrdom súboji Gaëla Clichyho s Héctorom Bellerínom.
14
Tak sme sa dočkali útočnej aktivity aj od hosťujúceho tímu. Theo Walcott si však v súboji s Aleksandarom Kolarovom počínal nedovolene.
13
Kevin De Bruyne to skúšal prudkým centrom pred Petra Čecha. Gólman Arsenalu celú situáciu kontroloval a loptu skryl vo svojom náručí.
12
Londýnski Kanonieri sa pomerne prekvapujúco po rýchlom vedúcom góle stiahli do defenzívy a čakajú, čo vymyslí súper. Ofenzívnu akciu hostí sme nevideli už poriadne dlho.
11
Napokon do pokutového územia centroval David Silva, ktorý našiel Yayu Tourého. Futbalista z Pobrežia Slonoviny však hlavičkoval v záklone, a tak nemohol zakončiť presnejšie ani dôraznejšie.
10
Na rozohrávku priameho kopu si ešte chvíľu počkáme. Martin Atkinson si totiž robí poriadky v múre pred Petrom Čechom.
9
Zápas začína mať veľký spád. Domáci sa snažia o vyrovnanie a v tejto chvíli sa dokonca dostávajú k veľmi zaujímavej štandardnej situácii v blízkosti pokutového územia.
7
importantManchester City mohol takmer okamžite odpovedať! Kevin De Bruyne poslal pred Petra Čecha skvelý prudký center z ľavej strany, český gólman Arsenalu sa dostal do súboja s Raheemom Sterlingom, ten však loptu minul!
5
5
goalArsenal FC dal gól! Tak to je pomerne šokujúci úvod na Etihad Stadium. Prevahu síce mali domáci, no ako prví udreli hostia. Alexis Sánchez vymyslel krásnu prihrávku do voľného priestoru pre THEA WALCOTTA, ktorý si poradil s Pablom Zabaletom aj Claudiom Bravom a otvára skóre stretnutia!
4
Leroy Sané sa posataral o prvú nebezpečne vyzerajúcu situáciu zápasu. Petr Čech si však s jeho prudkým centrom s menšími problémami poradil.
3
Od úvodu stretnutia sledujeme väčšiu aktivitu na kopačkách futbalistov Manchestru City, ktorí hľadajú medzeru v defenzíve súpera.
2
Domáce tribúny sa po prvý raz búria po súboji Thea Walcotta s Kevinom De Bruynem v blízkosti bránkovej čiary Arsenalu. Martin Atkinson však prisudzuje loptu hosťom.
2
Nacho Monreal nespracoval vysokú prihrávku od Laurenta Koscielneho, a tak je z toho opäť len lopta pre Citizens.
1
Zápas sa začal rozohrávkou hostí z Londýna. Ich prvá útočná akcia sa však skončila nepresným nákopom z kopačky Granita Xhaku, a tak môže vhadzovať Gaël Clichy.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Ešte pred samotným začiatkom šlágra predviedli pekné gesto futbalisti Manchestru City, ktorí na ihrisko nastúpili v dresoch s menovkou svojho spoluhráča İlkaya Gündoğana. Ten si v stredajšom dueli proti Watfordu roztrhol väzy v kolene a Citizens bude chýbať niekoľko mesiacov.
Úvodné zostavy:

Manchester City: Bravo – Zabaleta (C), Otamendi, Kolarov, Clichy – Fernando – Sané, Y. Touré, Silva, Sterling – De Bruyne.
Náhradníci: Caballero – Sagna, Stones, Navas, Aleix Garcia, Nolito, Iheanacho.

Arsenal FC: Čech – Bellerín, Gabriel, Koscielny (C), Monreal – Coquelin, Xhaka – Walcott, Özil, Iwobi – Alexis Sánchez.
Náhradníci: Ospina – Gibbs, Holding, Oxlade-Chamberlain, Elneny, Lucas, Giroud.

Rozhodca: Martin Atkinson.
Vážení fanúšikovia!

Anglická Premier League má počas tohto víkendu na programe zápasy 17. kola. Spoločne sa v tomto online textovom prenose pozrieme na veľký šláger, v ktorom Manchester City privíta londýnsky Arsenal FC. Na Etihad Stadium sa stretnutie začína o 17:00.

MANCHESTER CITY

Manchester City síce odštartoval sezónu pomerne slušne, no v posledných týždňoch akoby prežíval mierny ústup z pozícii. Aktuálne patrí Citizens v tabuľke najvyššej anglickej súťaže 4. miesto so ziskom 33 bodov. Doterajšia bilancia zverencov Pepa Guardiolu je 10 víťazstiev, 3 remízy a 3 prehry. Z hľadiska momentálnej formy City je dôležité pripomenúť, že dve porážky prišli v posledných piatich dueloch. A to nielen od poriadne rozbehnutej Chelsea, ale aj od trápiaceho sa majstrovského Leicestru City. Prehra s Chelsea však mala na ManCity väčší dopad ako len stratu troch bodov. V závere tohto šlágra sa totiž nechala vylúčiť dvojica Fernandiho-Sergio Agüero, pričom obaja inkasovali aj disciplinárne tresty, a tak budú obaja svojmu mužstvu chýbať aj v dnešnom mimoriadne dôležitom stretnutí. Argentínčan Agüero bude chýbať ofenzíve, ktorá do týchto chvíľ nastrieľala v šestnástich dueloch 34 gólov, pričom práve on má na tom so svojimi 10 presnými zásahmi najväčšiu zásluhu. Okrem tohto potrestaného dua bude Pepovi Guardiolovi chýbať aj dvojica večných smoliarov – Vincent Kompany a İlkay Gündoğan.

ARSENAL FC

Arsenal je na tom v tejto sezóne veľmi podobne ako jeho veľký rival a dnešný súper. V tabuľke je len o jedno miesto pred ním, na tretej priečke, pričom nazbieral len o jeden bodík viac, presne 34 bodov. Zverenci Arsènea Wengera síce majú na svojom konte len dve ligové porážky, no až štyrikrát stratili body pri remíze. A to sa pri tuhom boji o anglický ligový titul neodpúšťa. O to viac ich môže mrzieť práve tá druhá prehra v ročníku, ktorá prišla počas týždňa v zápase proti domácemu Evertonu po sérii štrnástich ligových duelov bez prehry. The Gunners sa síce v tomto zápase presadili síce len raz, no navzdory tomu patria medzi mužstvá s najkvalitnejšou ofenzívou, keď len FC Liverpool má na svojom konte viac strelených gólov. Najväčšiu zásluhu na tom nemá nikto iný ako vo fantastickej forme hrajúci Čiľan Alexis Sánchez. Ten súperových brankárov prekonal už 12-krát a so Zlatanom Ibrahimovićom z Manchestru United sa naťahuje o korunu kráľa strelcov. Nebol by to Arsenal, ak by nemal týždeň čo týždeň, zápas čo zápas nekonečnú listinu zranených hráčov. Arsène Wenger tentokrát ešte stále nemôže počítať s Perom Mertesackerom, Chubom Akpomom, Aaronom Ramseyom, Santim Cazorlom ani ďalším večným smoliarom Mathieuom Debuchym. K ním sa navyše pridal aj ďalší dôležitý pilier defenzívy Shkodran Mustafi.

POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV:

Arsenal – Manchester City 3:2
Manchester City – Arsenal 2:2
Arsenal – Manchester City 2:1
Manchester City – Arsenal 0:2
Arsenal – Manchester City 2:2
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Manchester City zvládol obrat a v šlágri zdolal Arsenal