Manchester City zmaril prvý pokus Corinthians získať Téveza

SITA|13. júl 2011 o 08:57

Corinthians tlačí čas, prestupové obdobie v Brazílii sa skončí 20. júla.

SAO PAULO. Možnosť návratu argentínskeho futbalistu Carlosa Téveza z Manchestru City do brazílskeho Corinthians podľa britských médií padla. Potvrdili sa tak slová útočníkovho agenta Kiu Joorabchiana, že nájsť spoločnú reč s Manchestrom City nebude jednoduché. Tévez sa už v minulosti vyjadril, že chce odísť z Anglicka, aby mohol byť bližšie k svojim dvom dcéram a manželke.

Ponuka na prestup prišla od Corinthians, odkiaľ Tévez v roku 2006 vyrazil do Anglicka spolu s Javierom Mascheranom. Brazílčania boli ochotní za svojho bývalého hráča zaplatiť 35 miliónov libier (takmer 40 miliónov eur). "Keď som bol nedávno v Argentíne, zhováral som sa s Tévezovým agentom.

Carlos sa chce vrátiť do Južnej Ameriky a Corinthians prišli s ponukou," uviedol ešte pred údajným "nie" prezident klubu zo Sao Paula Andrés Sánches a prezradil, že s Tévezom chce podpísať zmluvu na minimálne štyri roky. "Všetko teraz závisí od Manchestru City. Dohoda je blízko, ale ak do nedele nedostaneme oficiálnu odpoveď, nie je pravdepodobné, že k nám Carlos tento rok príde," povedal Sánchez.

Corinthians tlačí čas, prestupové obdobie v Brazílii sa skončí 20. júla. "The Citizens" by zrejme neboli proti Tévezovmu odchodu, keby sa im podarilo získať iného argentínskeho kanoniera Sergia Agüera, za ktorého však Atlético Madrid žiada 45 miliónov libier (51 miliónov eur). V roku 2004 Corinthians zaplatili za Téveza 13,7 milióna libier (15,5 milióna eur), čo je rekord klubu.

Nachádzate sa tu:
Domov