V lige nezažil ťažšiu prehru. Guardiola priznáva, že jeho tím už anglickú ligu nevyhrá

Claudio Bravo inkasoval až štyri góly.
Claudio Bravo inkasoval až štyri góly. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|15. jan 2017 o 16:48

Futbalisti manchesterského klubu strácajú na Chelsea Londýn už desať bodov.

LONDÝN. Španielsky tréner v službách anglického futbalového klubu Manchester City Pep Guardiola si zaiste zapamätá nedeľňajší duel 21. kola Premier League na pôde FC Everton.

Premier League - 21. kolo:

FC Everton - Manchester City 4:0 (1:0)

Góly: 34. Lukaku, 47. Mirallas, 79. Davies, 90.+4 Lookman

Hráči manchesterského klubu prehrali v liverpoolskom Goodison Parku vysoko 0:4, čo je najťažšia ligová prehra 45-ročného trénera v doterajšom priebehu trénerskej kariéry.

Guardiola v minulosti viedol FC Barcelona a Bayern Mníchov, od vlaňajšieho leta pôsobí v Anglicku.

Majú ostať pozitívni

"V prvom polčase sme si utvorili dosť šancí na skórovanie, ktoré sme nevyužili. Naopak, Everton strelil gól hneď z prvej príležitosti," vyhlásil Guardiola bezprostredne po stretnutí pri mikrofóne televízie Sky Sports.

"Na začiatku druhého polčasu pridal ďalší a na mojich hráčov to ťažko vplývalo zo psychickej stránky. Vo futbale sa niekedy stane, že sa na gól príliš nenarobíte," pokračoval.

Manchester City stráca nádej na titul, takto prehral s Evertonom: fotogaléria

15.1.2017

"Bude náročné preniesť sa cez túto situáciu. Je normálne, že, niekedy zažijete podobné momenty. Hráčom som povedal, aby zostali pozitívne naladení. V doterajšom priebehu sezóny predvádzali fantastické veci a nie vždy môžeme dostať to, čo si zaslúžime," dodal.

Manchester City po piatej tohtosezónnej ligovej prehre klesol na piate miesto za londýnsky Arsenal. Na lídra FC Chelsea v tejto chvíli má manko desiatich bodov.

Na otázku, či to považuje za veľký odstup a koniec majstrovských ambícií, Guardiola odvetil: "Áno, toto je už veľký bodový odstup."

Dokonalý druhý polčas

Kouč domáceho mužstva Ronald Koeman tvrdí, že jeho trénerský náprotivok si s nepríjemnou prehrou určite poradí.

"Pep Guardiola si uvedomuje, že mu v Manchestri City zverili veľký projekt. Samozrejme, možno v tomto klube očakávali lepšie výsledky a prehra, akú utrpeli v nedeľu, je naozaj tvrdá, ale Pep je skúsený tréner a nepochybujem o tom, že to zvráti vo svoj prospech," skonštatoval pre MOTD 53-ročný Holanďan.

Everton predviedol jeden z najlepších výkonov za posledné roky.

V stretnutí sa gólov presadil aj Ademola Lookman. Preňho to bol debut v drese Evertonu, minulý týždeň prestúpil do Liverpoolu z Charltonu Athletic.

"Zápasy, ako bol tento, si nedokážete naplánovať. Manchester City hrá skvelý futbal. Druhý polčas bol však z našej strany dokonalý v každom aspekte. Everton si zaslúži veľký kompliment - za organizáciu obranných radov. Spôsob, akým sme hrali, bol jednoducho perfektný," doplnil Ronald Koeman.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»V lige nezažil ťažšiu prehru. Guardiola priznáva, že jeho tím už anglickú ligu nevyhrá