Favorit nepremenil dve penalty. Nemáme čas ich trénovať, vraví tréner

Penalty sa zdynamizujú?
Penalty sa zdynamizujú? (Autor: TASR/AP)
TASR|16. okt 2016 o 09:10

Futbalisti manchesterského klubu opäť nezískali všetky tri body.

MANCHESTER. Doplatili na nepremenené penalty. Futbalisti Manchestru City stratili ďalšie body v anglickej Premier League, keď v sobotu remizovali na domácom Etihad Stadium s Evertonom 1:1.

Zverenci Pepa Guardiola si napriek tomu udržali priebežne prvé miesto v tabuľke.

Penalty netrénujú

Hviezdou duelu bol hosťujúci brankár Maarten Stekelenburg. Holanďan zlikvidoval dva pokutové kopy súpera, keď v závere prvého polčasu proti nemu zlyhal Kevin de Bruyne a v 70. minúte aj Sergio Agüero.

Na vedúci gól Romeluho Lukakua, ktorý profitoval z nedôraznej defenzívy Manchestru City, odpovedali domáci zásluhou striedajúceho Nolita štvrťhodinu pred záverečným hvizdom.

Hráči City v novej sezóne kopali osem pokutových kopov, z toho štyrikrát minuli. Tri neúspešné pokusy má na svojom konte Agüero, ktorý nepremenil penaltu aj v drese Argentíny v utorkovom zápase kvalifikácie MS 2018.

"Nie, penalty na tréningoch nepraktizujeme. Nemám čas trénovať všetko, čo by som chcel," podráždene reagoval na otázky novinárov kouč Guardiola.

Životný zápas Stekelenburga

Jeho zverenci proti Evertonu na trávniku dominovali, keď mali 72-percentné držanie lopty a na bránu súpera vyslali devätnásť striel. Zlyhali však v koncovke.

"V útoku musíme byť viac efektívni. Doplácame na nepremenené šance," hodnotil Guardiola, ktorého tím po remíze so Celticom Glasgow v Lige majstrov a prehre s Tottenhamom v domácej súťaži stratil ďalšie body.

"Hráči odviedli na ihrisku maximum. Nie vždy ide všetko podľa plánu," dodal španielsky kouč. Jeho náprotivok na lavičke Evertonu Ronald Koeman chválil gólmana Stekelenburga.

"Odchytal životný zápas. Okrem pokutových kopov zlikvidoval aj viaceré ďalšie tutovky. Myslím, že bod sme si za dnešný výkon zaslúžili," vravel Koeman, ktorý s Guardiolom na začiatku 90-tych rokov spoločne obliekali dres FC Barcelona.

Manchester City priebežne vedie tabuľku s devätnástimi bodmi, Everton je zatiaľ šiesty.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Favorit nepremenil dve penalty. Nemáme čas ich trénovať, vraví tréner