Manažér Paula Costu volá po titulovom zápase

Daniel Stankovič|3. jan 2021 o 01:00

S potvrdeným zápasom šampiona Adesanyu v poloťažkej váhe, prišiel Walid Ismail s riešením.

Je to len pár dní, čo médiami koluje informácia o titulovom zápase poloťažkej váhy Adesanya vs. Blachowicz na marcovom turnaji UFC, a už sa ozývajú prvé hlasy o dočasnom titule v divízii.

Stredná váha v UFC, sa po rokoch útrap, konečne nadýchla k lepším časom. V podobe Israela Adesanyu totiž konečne našla šampióna, ktorý dokázal obhájiť titul dvakrát po sebe. To sa v divízii naposledy podarilo Chrisovi Weidmanovi v júli 2014. Po šnúre víťazných zápasov sa však Adesanya rozhodol získať aj pás šampióna v poloťažkej váhe, a tak to vyzerá, že si na jeho obhajobu minimálne do leta či jesene budeme musieť počkať.

Zatiaľ čo sa bude kráľ váhy pokúšať stať "double champom", divízia ponúka viacero zaujímavých možností počas jeho neprítomnosti. S jednou prišiel v rozhovore pre MMAFighting aj promotér organizácie Jungle Fight a manažér Paula Costu, Walid Ismail.  Ismail verí, že logickou voľbou by mal byť v nasledujúcom období zápas o dočasný titul strednej váhy medzi „prvým“ a „druhým“ mužom divízie. Ide o Roberta Whittakera a Paula Costu.

„Dana White povedal, že chce ten zápas a Whittaker sa vyjadril, že jeho ďalší zápas bude len titulový. Toto je najlepší súboj pre strednú divíziu, jednotka proti dvojke.

Len si predstavte koľko pay-per view by vyniesla odveta s Adesanyom, ak by teraz Costa zvíťazil. Je to biznis. Je to „win-win“ situácia pre UFC, a to je to, čo Dana White chce.“, zakončil svoju úvahu Ismail.

Costa, rovnako ako Whittaker, prehral v dueli s Adesanyom v druhom kole, na technické KO. U oboch zápasníkov ide o jedinú prehru počas ich pôsobenia v strednej váhe. Bývalý šampión Whittaker, sa od prehry s Nigerájčanom v októbri 2019, vrátil na vrchol víťazstvami nad Darrenom Tillom a Jaredom Cannonierom. Na druhej strane Costa, so skóre 13-1, sa od septembrovej prehry s Adesanyom v oktagone neukázal.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Manažér Paula Costu volá po titulovom zápase