Manažér Gebrselassieho tvrdí, že ešte nekončí

TASR|10. nov 2010 o 17:15

Bežec Haile Gebrselassie po newyorskom maratóne oznámil, že so svojou atletickou kariérou končí. Jeho manažér Joe Hermens však tvrdí, že toto rozhodnutie ešte nie je konečné.

BRUSEL. Manažér etiópskeho vytrvalostného bežca Haileho Gebrselassieho vyhlásil, že jeho klient prehodnocuje unáhlené rozhodnutie o predčasnom ukončení kariéry. Joe Hermens dokonca dúfa, že Gebrselassie bude behať až do OH 2012 v Londýne.

Hermens ďalej uviedol, že okrem zranenia kolena, ktoré Gebrselassieho prinútilo predčasne ukončiť premiérový Newyorský maratón, bolo príčinou jeho unáhleného rozhodnutia najmä emocionálne rozpoloženie. Hermens dodal, že Gebrselassie bol počas telefonátu s ním "podstatne neutrálnejší a povedal, že všetko si ešte rozmyslí."

Etiópčan počas kariéry stanovil 27 svetových rekordov a je považovaný za vôbec najlepšieho vytrvalca všetkých čias. Večne usmievavý atlét sa prvýkrát dostal do pozornosti v roku 1993 v Stuttgarte, keď získal prvý zo štyroch titulov v rade na 10 km trati.

Gebrselassie vytvoril rekordy na 5000 aj 10.000-metrovej trati, pričom jeho poslednou medailou na atletických podujatiach bol bronz na MS pred siedmimi rokmi.

Po preorientovaní sa na maratón Gebrselassie stanovil v roku 2007 rekord v Berlíne, ktorý nasledujúci rok zlepšil na 2:03,59 h.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Manažér Gebrselassieho tvrdí, že ešte nekončí