Sen o semifinále sa rozplynul. Slováci prehrali s Maďarmi, rozhodol jediný gól

Slovenskí reprezentanti v malom futbale.
Slovenskí reprezentanti v malom futbale. (Autor: Slovenský zväz malého futbalu)
TASR|2. nov 2023 o 20:27

Slováci na majstrovstách sveta končia.

MS v malom futbale 2023

Slovensko - Maďarsko 0:1 (0:0)

Gól: 43. Kiss

ČK: 9. Feriančik (SR)

zostava SR: Feriančik, Pella - Juhás, Kis, Javnický, Mikluš, Blažej, Marušinec, Beliš, Repa, Kuhajdík, Bombicz, Böhmer, Gere, Jurkemik

RAS AL KHAIMAH. Slovenskí reprezentanti v malom futbale ukončili svoje pôsobenie na MS v Spojených arabských emirátoch vo štvrťfinále.

V súboji o postup medzi najlepšiu štvorku podľahli vo štvrtok Maďarom 0:1. S turnajom sa tak rozlúčili v rovnakej fáze ako na predchádzajúcom šampionáte v Austrálii.

VIDEO: Jediný gólový moment v zápase Slovensko - Maďarsko

Slováci nevstúpili do duelu šťastne. V 9. minúte urobil brankár Erik Feriančik chybu, ktorú "hasil" zákrokom mimo vymedzeného územia a za hru rukou uvidel červenú kartu.

Maďari následne hrali päťminútovú presilovku, no nevyužili ju aj zásluhou náhradného brankára Stanislava Pellu, ktorý aj v ďalšom priebehu predviedol viacero úspešných zákrokov.

Maďari mali v zápase viac z hry, jedinú výraznejšiu šancu Slovenska si vypracoval až po zmene strán v 41. minúte Adam Bombicz, no maďarský brankár jeho pokus k žrdi zneškodnil.

O všetkom napokon rozhodla 43. minúta. Pella sa nevyhol zaváhaniu pri rozohrávke, čo využil Gábor Kiss, ktorý zoči-voči slovenskému brankárovi nezaváhal.

Hlas po zápase

Branislav Škorec, tréner Slovenska: "Je to trpká prehra pre všetkých nás, ktorí sme verili, že môžeme postúpiť do semifinále. Maďari boli o ten jeden gól lepší. Musíme sa z toho poučiť. Chýbalo nám dnes šťastie. Tento zápas bol dnes len o ňom."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Sen o semifinále sa rozplynul. Slováci prehrali s Maďarmi, rozhodol jediný gól