Slováci zvládli poslednú generálku pred MS. Vo federálnom derby padlo desať gólov

Slovenskí reprezentnti v malom futbale.
Slovenskí reprezentnti v malom futbale. (Autor: Slovenský zväz malého futbalu)
Sportnet|2. okt 2023 o 20:04

Do zápasu zasiahol aj Miroslav Stoch.

Prípravný zápas

Slovensko - Česko 6:4 (2:0, 1:2, 3:2)

Góly: 11. Blažej, 15. Beliš, 38. Böhmer, 66. vl, gól, 74. Kuhajdík, 75. Juhás – 46 Šídlo, 50. Gedeon, 52. Junek, 78. Klíma 

Zostava Slovenska: Erik Feriančik, Stanislav Pella – Boris Juhás, Filip Kis, Michal Böhmer, Miroslav Stoch, Martin Jurkemik, Jaroslav Repa, Marek Blažej, Tomáš Mikluš, Martin Antol, Michal Javnický, Rudol Beliš, Juraj Kuhajdík, Adam Bombicz

BRATISLAVA. Slovenskí reprezentanti v malom futbale zvíťazili v poslednom prípravnom dueli pred majstrovstvami sveta proti Česku 6:4.

V poslednej generálke pred šampionátom, ktorý sa uskutoční od 26. októbra do 4. novembra v Spojených arabských emirátoch, hrali za zatvorenými bránami.

Hráči oboch tímov odohrali dokopy 3x25 minút, vyskúšali si rôzne formácie, modelové situácie a na konci prišli na rad aj pokutové kopy.

Slováci v zápase viedli už o tri góly. V prvej tretine sa presadili Marek Blažej a Rudolf Beliš. Tretí presný zásah pridal Michal Böhmer.

Českí hráči dokázali v priebehu šiestich minút vyrovnať gólmi Šídla, Gedeona a Juneka. Slováci opäť odskočili na trojgólový rozdiel, no súperi už odpovedali v závere len jedným presným zásahom.

Podľa trénera Branislava Škorca je výhra povzbudzujúca do ďalších zápasov. "Česko bolo pre nás viac ako vyrovnaným súperom. V určitých častiach zápasu mali navrch, hrali rýchlo a technicky, aj štatisticky nás prestrieľali," vyzdvihol kvality súpera.

Generálka ukázala Slovákom, v čom sa musia zlepšiť a na čom musia pracovať na októbrovom sústredení. "Do majstrovstiev sveta sú tri týždne a pre nás je podstatné, aby hráči boli zdraví a pripravení fyzicky, technicky, ale aj mentálne na ťažké zápasy," povedal Škorec.

V zostave sa objavil aj bývalý slovenský reprezentant vo futbale Miroslav Stoch. "Ja verím v správny výber hráčov, ktorý je postavený systematicky a na základe kvality hráčov," dodal kormidelník tímu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Slováci zvládli poslednú generálku pred MS. Vo federálnom derby padlo desať gólov