Slováci zbabrali koncovku, na MS si výrazne skomplikovali boj o postup

Anglickí reprezentanti v malom futbale.
Anglickí reprezentanti v malom futbale. (Autor: malyfutbal.sk)
Sportnet|29. okt 2023 o 20:18

Angličania rozhodli v nadstavenom čase.

MS v malom futbale 2023

Slovensko - Anglicko 2:3 (0:1)

Góly: 27. Juhás, 38. Bombicz - 19. Blackwood, 47. Morgan-Griffiths, 50.+2 Kuehn

ČK: 44. Cruz (Angl.)

Zostava SR: Feriančik, Pella - Juhás, Antol, Kis, Javnický, Stoch, Mikluš, Blažej, Marušinec, Beliš, Kuhajdík, Böhmer, Gere, Jurkemik

BRATISLAVA. Slovenskí reprezentanti v malom futbale prehrali vo svojom druhom zápase na svetovom šampionáte, ktorý hostia SAE.

V zápase s Anglickom po zmene strán síce otočili skóre z 0:1 na 2:1, no záver zápasu absolútne zbabrali a napokon nezískali ani jeden bod.

Slováci inkasovali vyrovnávajúci gól po chybe brankára Pellu a ten rozhodujúci strelili Angličania v tretej minúte nadstaveného času.

O postup do osemfinále budú bojovať v záverečnom zápase základnej F-skupiny proti Francúzsku (utorok 31. októbra o 16.45 SEČ).

Priebeh zápasu Slovensko - Anglicko

I. polčas:

Slováci v prvom stretnutí na šampionáte zdolali Albánsko 2:0 a v prípade druhého triumfu by už mali vo vrecku miestenku vo vyraďovacej fázy.

Z tlaku v prvom polčase však nič nevyťažili a Angličania sa po ojedinelej šanci ujali vedenia zásluhou Blackwooda. Vzápätí Jurkemik nastrelil brvno.

II. polčas:

Gól mohla slovenská ekipa oslavovať až po zmene strán v 27. minúte, keď Juhás cez hradbu tiel dostal loptu do siete - 1:1.

O desať minút neskôr pridal druhý gól Bombicz a Slováci mali navyše k dispozícii presilovku po vylúčení Cruza.

Záver však nezvládli, keď najskôr Morgan-Griffiths vyrovnal a v nadstavenom čase rozhodol Kuehn o troch bodov pre Anglicko.

Hlasy po zápase

Branislav Škorec, tréner SR: "Dnes rozhodlo to, že sme nepremenili naše šance. Pretože, keď máte za stavu 2:1 tri vyložené šance, tak máte súpera zaklincovať. Súper nám daroval presilovku a my dostaneme gól. To sa nesmie stať. Musíme sa z toho poučiť. Všetko máme vo svojich rukách. My musíme s Francúzskom vyhrať. Nič iné si ani nepripúšťame."

Adam Bombicz, strelec druhého gólu SR: "Zápas sme si prehrali sami. Mohli sme rozhodnúť skôr. Naopak, spravili sme z toho drámu a nakoniec sme prehrali. To, že súper dostal červenú kartu, nám skôr ublížilo, ako pomohlo. Musíme sa z tohto poučiť a vyhrať ďalší zápas."

Tabuľka skupiny F

1.

Anglicko

2

1

1

0

5:4

4

2.

Francúzsko

2

1

1

0

5:4

4

3.

Slovensko

2

1

0

1

4:3

3

4.

Albánsko

2

0

0

2

2:5

0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Slováci zbabrali koncovku, na MS si výrazne skomplikovali boj o postup