Mak skóroval, vráti sa do zostavy Norimbergu

SITA|5. nov 2012 o 19:02

Róbert Mak sa od utorka vracia do A-tímu Bavorov.

BRATISLAVA. Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant Róbert Mak sa gólom v 76. min pričinil o víťazstvo rezervného mužstva nemeckého klubu 1. FC Norimberg 2:1 na pôde SC Eltersdorf v bavorskej regionálnej lige.

Odohral celý zápas rovnako ako krajan Marek Mintál, čerstvo manažér národného tímu SR do 21 rokov.

"Béčko" Norimbergu figuruje na 4. mieste v tabuľke. Mak sa v ňom ocitol v polovici októbra po tom, ako prostredníctvom Twitteru nelichotivo počastoval kouča "áčka" Dietera Heckinga.

Dvadsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar absolvoval v tejto sezóne šesť bundesligových zápasov.

Vedenie 1. FC Norimberg po rozhovore s potrestaným hráčom usúdilo, že výchovná lekcia už splnila účel. Slovenský mládežnícky reprezentant sa od utorka vracia do A-tímu Bavorov. Informovala o tom agentúra SID.

"Registrovali sme jeho výkony v ´béčku´ a dospeli sme k názoru, že Róbert mal požadovaný prístup. Teraz si môže v príprave ´áčka´ vypýtať aj návrat priamo do zostavy," povedal športový riaditeľ 1. FCN Martin Bader.

Mak v polovici októbra doplatil na verbálny útok na trénera Dietera Heckinga prostredníctvom Twitteru. Dvadsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar si neudržal nervy pod vplyvom vystriedania po prvom polčase zápasu 7. kola I. bundesligy na pôde Freiburgu. Kouča počastoval v slovensko-anglickom príspevku nadávkami, pričom dve - obe v rodnej reči - patrili do najhrubšej kategórie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Mak skóroval, vráti sa do zostavy Norimbergu