Česi na šampionáte skončili, s Američanmi prehrali po nájazdoch

Hokejisti Česka vyhrali základnú A-skupinu, ale v play off vypadli hneď vo štvrťfinále.
Hokejisti Česka vyhrali základnú A-skupinu, ale v play off vypadli hneď vo štvrťfinále. (Autor: SITA/AP)
SITA|19. máj 2016 o 15:15

Postup do štvrťfinále si vybojovali v poslednom zápase skupiny na úkor Slovákov. Hokejisti USA budú na majstrovstvách sveta bojovať o medaily.

MS v hokeji 2016 - štvrťfinále:

Česko - USA 1:2 sn (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 16. Zohorna (trest. strieľanie) - 22. Matthews (Vatrano, Wideman), rozhodujúci nájazd Matthews 

Vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Wehrli (Švaj.), Öhlund (Švéd.) - Otmakov (Rus.), Philblad (Švéd.)

Česko: Furch - Jeřábek, Jordán, Kolář, Šimek, Kempný, Kundrátek, M. Doudera - Červenka, Plekanec, Pastrňák - Řepík, Jan Kovář, Birner - Kousal, T. Zohorna, Kašpar - Zaťovič, Faksa, Filippi - Koukal 

USA: Kinkaid - Hanifin, Wideman, Murphy, McCabe, Wasofsky, Skjei, Santini - Larkin, Matthews, N. Foligno - Nelson, Hinostroza, Vatrano - Comprer, Schroeder, Motte - Hendricks, Maroon, Fasching - Wood 

Nájazdy: Kašpar nedal - 0:0, Hendricks nedal - 0:0, Koukal nedal - 0:0, Matthews 0:1, T. Zohorna nedal - 0:1. 

MOSKVA. Hokejisti Spojených štátov amerických postúpili do semifinále majstrovstiev sveta v Rusku. V prvom moskovskom štvrťfinálovom súboji vo štvrtok popoludní zdolali Čechov 2:1 po samostatných nájazdoch.

Hrdinom USA sa stal mladučký útočník Auston Matthews. V 22. minúte vyrovnal na 1:1, keď odpovedal na prvý gól Čechov v podaní Tomáša Zohornu. 

Ďalšie góly už v riadnom hracom čase a ani predĺžení nepadli.

Proklamovaná draftová jednotka NHL - osemnásťročný Matthews - neskôr ako jediný premenil svoj nájazd a víťazov A-skupiny Čechov poslal domov, zatiaľ čo svoj tím posunul do semifinále. 

Hlasy po zápase:

(zdroje: RTVS, IIHF.com)

Dominik Furch (bankár ČR): "Mohli sme rozhodnúť v riadnom hracom čase. Bolo to vyrovnané od začiatku zápasu. Súper však ako jediný premenil nájazd a stačilo mu to. Matthews to urobil podobne, ako zvykne náš Kašpar. Čo k tomu viac povedať? Nervózni sme boli len na začiatku zápasu. Dobre sme hrali, boli sme možno aj lepší, ale čo už. Je koniec."

Keith Kinkaid (brankár USA): "Dnes to mohlo dopadnúť aj opačne. Boli sme sústredení, teraz máme šancu na medailu. Musíme si udržať energiu, ktorou disponujeme. Dnes je pre nás každý hráč hrdinom. Každý blokoval strely a odviedol maximum." 

Ďalší program:

Sobota 21. mája - semifinále (Moskva):

15.15 h Fínsko - Rusko

19.15 h Kanada - USA

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Česi na šampionáte skončili, s Američanmi prehrali po nájazdoch