Budú hrať bez divákov. Maďarom skrátili trest za vyčíňanie fanúšikov počas EURO

Polícia zasahovala počas zápasu Anglicko - Maďarsko na štadióne Wembley proti maďarským fanúšikom.
Polícia zasahovala počas zápasu Anglicko - Maďarsko na štadióne Wembley proti maďarským fanúšikom. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. nov 2021 o 11:40

Šlo o rasistické správanie aj prejavy násilia.

NYON. Európska futbalová únia (UEFA) sa rozhodla znížiť trest pre Maďarov za správanie ich fanúšikov počas letných ME.

Pôvodne im udelila povinnosť odohrať dve stretnutia budúcoročnej Ligy národov bez divákov s ďalšou podmienkou, po novom musia pred prázdnymi tribúnami odohrať len jeden duel.

UEFA tak spravila napriek tomu, že incidenty priaznivcov maďarskej reprezentácie pokračovali aj v kvalifikácii o postup na MS, šlo o rasistické správanie aj prejavy násilia.

Na tohtoročnom Eure počas duelov v Budapešti aj nemeckom Mníchove rasisticky napádali hráčov súperov a neštítili sa vztýčiť ani transparent namierený proti homosexuálom. UEFA pri skrátení trestu na polovicu doplnila, že dvojročná podmienka pre Maďarov zostala v platnosti rovnako ako pokuta 100-tisíc eur.

Keďže v septembri a októbri hrali Maďari len kvalifikačné súboje o MS pod hlavičkou Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), trest od UEFA sa ich v tomto smere netýkal.

Maďari v septembri počas duelu v Budapešti proti Angličanom rasisticky napádali futbalistov hostí, preto v októbri nemohli proti Albáncom nastúpiť doma aj s fanúšikmi v hľadisku.

Maďarskú federácia, ktorú vedie viceprezident FIFA a UEFA Sándor Csányi, tiež dostala pokutu 200-tisíc švajčiarskych frankov, čo je v prepočte približne 190-tisíc eur..

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Budú hrať bez divákov. Maďarom skrátili trest za vyčíňanie fanúšikov počas EURO