Má štyridsaťjeden a prekonal rakovinu. Tenista sa vrátil na kurty

(Autor: Twitter)
SITA|15. nov 2015 o 13:46

Má už štyridsaťjeden rokov a za sebou rakovinu semenníkov. Tenista Lucas Arnold Ker sa vrátil na kurty. "Tenis je pre mňa všetkým," hovorí.

BUENOS AIRES. Argentínsky tenista Lucas Arnold Ker sa tento týždeň na antukovom challengeri v Buenos Aires vrátil do medzinárodného súťažného diania po viac ako dvoch rokoch a prekonaní rakoviny semenníkov.

Má na dosah triumfálne vyvrcholenie. V nedeľu približne po 19.30 h SEČ sa po boku krajana Guida Andreozziho predstaví vo finále štvorhry proti tretiemu nasadenému čilsko-argentínskemu páru Julio Peralta, Horacio Zeballos.

Lucas Arnold Ker je bývalým 21. mužom svetového rebríčka vo štvorhre.

Štyridsaťjedenročný niekdajší 21. muž svetového rebríčka vo štvorhre do tohto týždňa naposledy bol v akcii v júli 2013 v rakúskom Kitzbüheli. Potom nútene pauzoval.

Má na konte pätnásť deblových titulov z hlavného profesionálneho okruhu ATP World Tour z rokov 1996 až 2005.

Ker hrával aj s bývalou trojkou deblového renkingu Brunom Soaresom.

"Rozhodol som sa znova hrať, pretože tenis je pre mňa všetkým. Mama aj otec sa mu venovali, mám ho v DNA. Otec teraz prišiel osobne na turnaj, hoci zdravotne na tom nie je najlepšie. Má už osemdesiatosem rokov," citoval Arnolda Kera web Punto de Break.

Argentínčan podotkol, že svoj vek nevníma ako hendikep: "Vo štvorhre nie je limitom. Nestor má 43, Paes 42, Bryanovci 37. A napriek tomu bojujú o významné trofeje. Vášeň pre hru vo mne pretrváva, stále túžim po zábave na kurte i po triumfoch."

Arnoldovi Kerovi už nikdy nik nevezme jeden precedens. Od júla 1998 je a bude prvým tenistom, ktorý porazil Švajčiara Rogera Federera v hlavnej súťaži na úrovni ATP World Tour.

Podarilo sa mu to antuke v Gstaade (dva razy 6:4). Sám sa v singli najvyššie dostal na 77. pozíciu v hodnotení.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Má štyridsaťjeden a prekonal rakovinu. Tenista sa vrátil na kurty