Expertka: Brignoneová vystúpením v Aare nahlodala psychiku švajčiarskej jednotky

Federica Brignoneová sa teší po triumfe v obrovskom slalome Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo švédskom Aare.
Fotogaléria (17)
Federica Brignoneová sa teší po triumfe v obrovskom slalome Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo švédskom Aare. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|10. mar 2024 o 18:00

Do konca sezóny chýbajú štyri preteky.

Svetový pohár v Aare zhodnotila v rozhovore pre Sportnet bývalá česká lyžiarka LUCIE HRSTKOVÁ. 

Štyridsaťdvaročná Češka súťažila spoločne s Veronikou Zuzulovou a zúčastnila sa troch zimných olympijských hrách. 

V rozhovore sa dozviete:

  • Čo jej chýbalo v prvom kole na Shiffrinovej jazde? 
  • Čo chýba Ljutičovej na vytúžené víťazstvo? 
  • Ako sadla Magoniho trať Dubovskej? 
  • Aký tlak vytvára Brignoneová na líderku? 
  • Ktorá z lyžiarok má väčšiu šancu na zisk glóbusu? 
  • Aký bude mať sezóna dopad na kalendár SP? 

Mikaela Shiffrinová predviedla fantastický návrat po zranení, keď vyhrala slalomové preteky v Aare. Čo vravíte na jej výkon? 

Bola som zvedavá, čo predvedie. Mala som dojem, že sa necíti stopercentne zdravá s kolenom. Pomyslela som si, že ide do toho iba z toho dôvodu, že chce zachrániť malý glóbus za slalom. 

Vyzerá to však, že je vo vrcholovej forme. V prvom kole sa iba rozjazdila a v druhom kole od polovice trate šla fantasticky. Hovorím si, že to nie je možné, že takto vie lyžovať. A zvlášť, že sa takto hlavou vrátila po zranení. Je úžasná. 

Fotogaléria: Mikaela Shiffrinová získala malý glóbus v disciplíne slalom

Prvé kolo bolo vyrovnané. Shiffrinová viedla iba o dve stotiny sekundy a vyzeralo to na napínavý slalom. Chýbalo vám niečo na jej prvej jazde? 

Šla trochu na istotu a skúšala, kam až môže so zranenou nohou zájsť. Do pretekárskeho tempa sa totiž vrátila až pred zastávkou v Aare. Najskôr to skúšala iba rozhýbať a rozjazdiť. Jazdy v pretekárskom tempe mala iba dva dni pred štartom vo Švédsku. 

V polovici druhého kola po kritickej bránke šla naplno. Na všetky lyžiarky potom získala. Bola to znovu ona. Mala istotu v jazde, dobré rozsahy. Bola to Mikaela, ako ju poznáme. 

Zrinka Ljutičová bola tretíkrát v rade na druhom mieste. Čo vravíte na mladú lyžiarku? 

Veľmi fandím tejto mladej pretekárke. Myslím, že sa musí ešte vyjazdiť. Mikaela sa pohybuje vo Svetovom pohári dlhšie a má veľké skúsenosti. Zrinka sa potrebuje ešte v lyžovaní usadiť a vytrénovať. Do budúcna však bude jedna z tých, ktoré budeme vidieť na prvých miestach. 

V porovnaní s Mikaelou robí Zrinka malé chybičky, ktoré sa neskôr samozrejme prejavia. Páči sa mi, ako je hladná po víťazstve. Má to v hlave pekne nastavené. 

Dôležité preteky absolvovala Martina Dubovská, ktorá si vďaka pätnástemu miestu zabezpečila účasť na finále Svetového pohára v Saalbachu. V hodnotení slalomu obsadila 23. miesto. Ako jej sadla trať druhého kola, ktorú postavil jej tréner Livio Magoni? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Expertka: Brignoneová vystúpením v Aare nahlodala psychiku švajčiarskej jednotky