Feller potvrdil, že v slalome je najlepší. Vo Wengene triumfoval tretíkrát v sezóne

Manuel Feller
Manuel Feller (Autor: TASR/AP)
TASR|14. jan 2024 o 14:29

Porazil nórsku dvojicu.

Svetový pohár vo Wengene - slalom mužov

1.

Manuel Feller

Rakúsko

1:50,28 min

2.

Atle Lie McGrath

Nórsko

+0,10 s

3.

Henrik Kristoffersen

Nórsko

+0,21

WENGEN. Rakúsky lyžiar Manuel Feller zvíťazil v nedeľnom slalome Svetového pohára vo Wengene a upevnil si vedúce postavenie v priebežnom poradí disciplíny.

Vo švajčiarskom stredisku uspel pred dvojicou nórskych konkurentov, druhý skončil s mankom jednej desatiny sekundy Atle Lie McGrath, pódium doplnil tretí Henrik Kristoffersen (+0,21).

"Je to neuveriteľné. Keď sa darí, tak sa darí," uviedol Feller v rozhovore pre ORF.

"Skutočne nemám slov. Ešte nikdy som nemal taký dobrý materiál ako teraz. V slalome vždy treba k úspechu aj trochu šťastia, v strednej časti som sa špičkou lyže dotkol bránky, stačilo málo a mohlo to dopadnúť úplne inak... Vlastne som si myslel, že dnes bude ťažké zvíťaziť. Pri súčasnej úrovni mladých pretekárov musíte neustále útočiť, ak chcete vyhrať, a presne to som robil," dodal Feller, ktorý predĺžil úspešnú rakúsku sériu.

Zástupcovia alpskej veľmoci vyhrali všetky štyri slalomy sezóny, zvyšný v Madonne di Campiglio ukoristil Marco Schwarz. Tomu sa už sezóna predčasne skončila po operácii kolena.

Feller zaútočil z tretej pozície po 1. kole a slávil piate víťazstvo v kariére. Tridsaťjedenročný pretekár potvrdil skvelú formu, nadviazal na prvenstvá z Gurglu a Adelbodenu a vyhral tretí zo štyroch tohtosezónnych slalomov.

Na konte má 345 z možných 400 bodov. Zvýšil tak svoj náskok na čele klasifikácie disciplíny, na druhého McGratha má k dobru už 153 bodov.

Najlepšiu jazdu v 2. kole predviedol Francúz Clement Noel, olympijský šampión z Pekingu sa vďaka nej vyšvihol z priebežnej dvanástej pozície až na konečnú štvrtú priečku (+0,44).

Z domácich slalomárov skončil najvyššie Loic Meillard na piatom mieste (+0,98). Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie.

V celkovom poradí SP sa na popredných priečkach nič nezmenilo, obhajca veľkého glóbusu a líder priebežnej klasifikácie Marco Odermatt v slalomoch neštartuje. Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Feller potvrdil, že v slalome je najlepší. Vo Wengene triumfoval tretíkrát v sezóne