Slovenský reprezentant prehral v úvodnom kole olympijského luku

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. sep 2024 o 12:02 (aktualizované 4. sep 2024 o 13:15)

V boji o osemfinále nestačil na čínskeho súpera.

PARÍŽ. V stredu sa skončilo účinkovanie slovenských reprezentantov v paralukostreľbe na hrách v Paríži. Ani jednému z trojice sa nepodarilo postúpiť cez prvé kolo vyraďovacej fázy.

Ako posledný sa postavil na štart Dávid Ivan, ktorý v olympijskom luku podľahol Číňanovi Li-süe Čaovi 4:6.

Pre 24-ročného Ivana to bola druhá paralympijská účasť, v Tokiu 2020 obsadil v tejto disciplíne konečné 9. miesto.

"Prehra v 1. kole veľmi mrzí a bude mrzieť ešte ďalšie týždne. Budeme sa snažiť, aby sme prišli o štyri roky ešte silnejší.

Bol to tesné 4:6, keby som tam dal namiesto šestky deviatku, tak by som vyhral, ale bohužiaľ, spravil som chybu, musím za ňu pykať a poučiť sa," zhodnotil svoje vystúpenie v Paríži.

Ivan priznal, že úlohu zohral aj tlak a nervozita z veľkého publika, ktoré je v Paríži takmer na všetkých paralympijských súťažiach.

"Desiatky triafam bežne, ale na týchto podujatiach s veľkými štadiónmi je to iné. Nedá sa to natrénovať, dá sa to v podstate trénovať len tu počas súťaží.

Človek si musí zvyknúť na ten tlak a to publikum. My na to nie sme zvyknutí, pretože len na paralympiáde je toľko veľa ľudí. Máme na čom pracovať," vysvetlil.

Jeho vystúpenie sledoval priamo v dejisku aj slovenský prezident Peter Pellegrini, s ktorým po súťaži prehodil pár slov.

"Zagratuloval mi, že to bolo napínavé, že sa mu to páčilo a že ešte nikdy nevidel lukostreľbu naživo. A zaželal mi veľa šťastia na ďalšiu paralympiádu v Los Angeles."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Paralympijské»Slovenský reprezentant prehral v úvodnom kole olympijského luku