Slovensko prišlo o ďalšieho hráča. Šanca na návrat trojice z Bundesligy je mizivá

Štefan Tarkovič.
Štefan Tarkovič. (Autor: TASR)
TASR|26. mar 2021 o 20:05

Traja hráči z Bundesligy sa už vrátili do svojich klubov.

SENEC. Z kádra slovenskej futbalovej reprezentácie na sobotný zápas H-skupiny kvalifikácie na MS 2022 proti Malte vypadol ďalší hráč - Lukáš Haraslín.

Oznámil to tréner národného tímu Štefan Tarkovič na piatkovej predzápasovej tlačovej konferencii v Senci.

Tarkovič: Malťania sú čitateľnejší

Dvadsaťštyriročný krídelník talianskeho klubu Sassuolo Calcio mal zdravotné problémy už pred stredajším zápasom na Cypre (0:0), v ktorom nezasiahol do hry a nepredstaví sa ani v sobotu v Trnave.

"Má hematóm v stehennom svale. Riziko jeho nasadenia by bolo príliš veľké a rozhodli sme sa nepodstúpiť ho, preto Lukáš vypadol z nominácie," ozrejmil Tarkovič, ktorý má najbližšieho súpera dobre prečítaného.

"Skautovali sme Malťanov vo viacerých zápasoch. V porovnaní s Cyprom sú čitateľnejší, majú rovnakého trénera a nezmenený štýl hry. Vieme, čo od nich môžeme očakávať," dodal Tarkovič.

Duel s Cyprom je zabudnutý

Duel s Cyprom je podľa kormidelníka národného tímu zabudnutý, spolu s hráčmi si ho realizačný tím detailne rozobral.

Tarkovič si aj s odstupom dvoch dní stojí za vlastným pozápasovovým vyhlásením, že mu chýbala efektivita a najmä agresivita v osobných súbojoch.

"Boli sme málo sebavedomí v útočnej fáze, v hre jeden na jedného. Som presvedčený, že hráči chceli, ale zápas v Nikózii nám optimálne nevyšiel."

Hráči z Bundesligy sa vrátili do klubov

Po zápase na Cypre sa vzhľadom na covidové opatrenia vrátila do svojich bundesligových klubov trojica slovenských reprezentantov Peter Pekarík, Ondrej Duda a László Bénes.

Nemecko v piatok aktualizovalo zoznam rizikových krajín v súvislosti s pandémiou koronavírusu a Slovensko už nepatrí medzi oblasti, kde sa vo veľkej miere šíria varianty koronavírusu.

Teoreticky teda existovala možnosť, že sa hráči znova pripoja k národnému tímu, vzhľadom na krátkosť času do zápasu s Maltou je však podľa Tarkoviča mizivá.

Duel Slovensko - Malta (priamy prenos odvysiela RTVS) s úvodným výkopom o 20.45 hod povedú rozhodcovia z Rakúska, ako hlavný Harald Lechner, ktorému budú asistovať Andreas Heidenreich a Markus Gutschi.

Trojzápasový kvalifikačný blok uzavrú Slováci v utorok 30. marca o 20.45 hod v Trnave proti Rusku, ďalšie kolá sú na programe až v septembri po EURO 2020.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovensko prišlo o ďalšieho hráča. Šanca na návrat trojice z Bundesligy je mizivá