Nový klub potvrdil ich príchod. Bývalé opory Trnavy budú hrať v Poľsku o udržanie sa

Martin Tóth (v strede).
Martin Tóth (v strede). (Autor: SITA)
SITA|1. jan 2019 o 17:36

Posilnili posledný tím.

SOSNOWIEC. Poľský futbalový klub Zaglebie Sosnowiec prostredníctvom oficiálneho webu potvrdil angažovanie dvojice slovenských hráčov - Lukáša Greššáka a Martina Tótha.

Spomenuté duo prichádza z tímu úradujúceho fortunaligového šampióna FC Spartak Trnava.

Obaja podpísali s novým zamestnávateľom kontrakt do konca sezóny s možnosťou predĺženia spolupráce o ďalších dvanásť mesiacov v prípade udržania sa v Ekstraklase.

Zaglebiu Sosnowiec patrí po jesennej časti posledné šestnáste miesto v ligovej tabuľke.

"Predo mnou je nová výzva a spolu s Martinom chcem Zaglebiu pomôcť k záchrane v najvyššej poľskej súťaži. O tamojšom futbale aj konkrétne o tomto klube som získal informácie od Patrika Mráza a Erika Grendela, ktorý v minulosti hrával za Górnik Zabrze," uviedol 29-ročný Greššák pre web klubu.

"Poznám aj ďalších slovenských hráčov, ktorí pôsobia v Poľsku, či už je to Dušan Kuciak, Lukáš Haraslín alebo Martin Košťál z Wisly Krakov, s ktorým som hral v Trnave. Na Slovensku bývam asi päť kilometrov od poľskej hranice, čiže poľštine bez problémov rozumiem," dodal.

"Najdôležitejšie je pre mňa to, aby som novému klubu pomohol udržať sa v Ekstraklase. Poľská liga je silnejšia ako slovenská a na zápasy chodí viac fanúšikov ako na Slovensku. Účinkovanie v Zaglebí bude pre mňa cenná skúsenosť," nadviazal Tóth.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Nový klub potvrdil ich príchod. Bývalé opory Trnavy budú hrať v Poľsku o udržanie sa