Cítime sa oklamaní, hnevá sa šéf popradského hokeja

Vľavo riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi s trénerom hokejistov HK Poprad Coreym Nelsonom a predseda predstavenstva Neklan Herold.
Vľavo riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi s trénerom hokejistov HK Poprad Coreym Nelsonom a predseda predstavenstva Neklan Herold. (Autor: TASR)
Ondrej Rusnák|3. dec 2021 o 09:00

Ako funguje hokejový klub v pandemickej ére?

„Ešte v lete sme mali v A-tíme 12 nezaočkovaných hráčov, dnes sú už zaočkovaní všetci. Cením si ich zodpovednosť,“ vraví riaditeľ hokejového Popradu Ľudovít Jurinyi.

Podtatranci napriek tomu, podobne ako ďalšie tímy, nemôžu privítať na zápasoch ani jedného fanúšika. O náročnosti situácie sa so šéfom kamzíkov rozprával v ďalšom Príklepe ONDREJ RUSNÁK.

Príklepy Ondreja Rusnáka

Ondrej Rusnák (32) je bývalý hokejový útočník, ktorý hral o.i. za Slovan (získal s ním v roku 2008 titul), Trenčín či Poprad. Bol členom slovenskej dvadsiatky, ktorá obsadila na MS 2009 štvrté miesto. Kontakt s hokejom nestratil ani po skončení kariéry. Pre Sportnet pracuje ako hokejový insider. Ponúka rozhovory so zaujímavými ľuďmi, aj pohľad do zákulisia. Študuje na Vysokej škole manažmentu v Bratislave, je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka.

Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

Ako z pozície riaditeľa extraligového klubu vnímaš opatrenia, ktoré boli pre profesionálny šport schválené pred dvomi týždňami?

Hneď na začiatku rozhovoru musím povedať, že rešpektujem situáciu, aká vznikla a vláda musela niečo spraviť. Otázkou je, že či to, čo vláda schválila, funguje a má elementárnu logiku. Myslím si, že všetci, čo pracujeme v športe, sa cítime právom oklamaní. Naviac, a to je možno aj horšie, sme dosť bezmocní. Rozhodnutia o športe sú o nás, bez nás.

Spomenul si slová ako bezmocný a oklamaný. V akom zmysle?

Najlepšie to vysvetlím na príklade. Už po skončení minulej sezóny sme tlačili na vládu, aby nám v prípade ďalšej pandemickej vlny jasne určila pravidlá, koľko môžeme mať divákov na základe percent z kapacity tak, aby sme si vedeli nastaviť biznis model. Covid automat mal prepad z neobmedzeného počtu zaočkovaných divákov v bordovom okrese na 100 divákov v čiernom.

My sme v 'zelenom' lete predali 300 permanentiek. Z týchto peňazí sme udržali cashflow a vykryli náklady na výstroj a letnú prípravu. Zároveň sme mali prísľuby, že pre zaočkovaných divákov sa covid automat už bude meniť len k lepšiemu. Dnes vieme, že už ani tých 100 ľudí neplatí. Potom pred ľuďmi, ktorým som predal permanentky, vyzerám ako klamár a diváka môžem stratiť aj do budúcnosti. 

Ja potrebujem vedieť ako mám podnikať na základe jasných a nemenných pravidiel. Mať schému, ktorá funguje. Tá tu ale neexistuje.

Veď nech si štát zavolá z každého odvetvia aspoň dvoch ľudí priamo z brandže a všetko sa dá krásne nastaviť. Tak aby sme aj v tomto obmedzenom režime dokázali fungovať a prežiť. Toto mi chýba.

Do akej miery bol výpadok príjmov kompenzovaný pomocou od štátu resp. od hokejového zväzu?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Cítime sa oklamaní, hnevá sa šéf popradského hokeja