Ľubomír Tupta si užil chvíľku slávy v Talianskom pohári

Hráč Hellasu Verona. Verí, že sa v kvalitnej súťaži presadí.
Hráč Hellasu Verona. Verí, že sa v kvalitnej súťaži presadí. (Autor: facebook Ľ. Tuptu)
Daniel Dedina|1. dec 2017 o 00:00

Mladý slovenský útočník čaká na ligový debut za Veronu.

PREŠOV/VERONA. Jarovnice, Sabinov, Prešov, Catania, Verona. To je postupka, ktorá dostala Ľubomíra Tuptu do sveta veľkého futbalu.

Mladý slovenský útočník strieľa góly v talianskej Primavere a verí, že debut v Serii A príde čoskoro.

V stredu si užil svoju slávnu chvíľku v Talianskom pohári.

Stredajšie mestské derby Chievo Verona – Hellas Verona (1:1, 4:5 na penalty) v rámci šestnásťfinále Talianskeho pohára bola zaujímavé aj zo slovenského pohľadu.

O triumf hostí sa zaslúžil i talentovaný útočník Ľubomír Tupta.

„Derby je vždy prestížna záležitosť, takže sme určite radi. Je to super pocit,“ zvestoval včera Korzáru z mesta, ktoré preslávil príbeh Romea a Júlie, slovenský mladík.

V pohári prináša šťastie

Ľubomír Tupta sa do hry dostal v úvode predĺženia. Keďže ani pridaná tridsaťminútová porcia nerozhodla o víťazovi stretnutia, na rad prišiel penaltový rozstrel.

V ňom vzal Tupta na seba zodpovednosť v štvrtej sérii a v momente, keď už išlo poriadne do tuhého, si počínal ako skúsený mazák. Loptu poslal do opačného kúta než si vybral brankár Chieva Seculin.

„Na ihrisko som šiel s tým, aby som hral svoju hru. Mal som sa snažiť podržať loptu, nech spoluhráči z obrany môžu vystúpiť vyššie, a ak sa mi naskytne šanca, rozhodnúť zápas. Pred penaltami sa ma tréner spýtal, či chcem ísť, prikývol som. Pôvodne som to chcel kopnúť na opačnú stranu, ale videl som pohyb brankára, tak som svoje rozhodnutie zmenil,“ povedal iba 19-ročný futbalista, ktorý si v drese veronského áčka pripísal zápasovú čiarku takmer na chlp presne po dvoch rokoch.

Znova šlo o duel Talianskeho pohára a Hellas s Tuptom v zostave sa opäť radoval z postupu.

V osemfinále národného pohára čaká na zverencov 44-ročného trénera Pecchiu poriadny kaliber, slávne AC Miláno.

Rozmýšľa už slovenský mladíček nad tým ako prekabátiť obranu vedenú Leonardom Bonuccim, jedným z najlepších obrancov na svete?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Coppa Italia»Ľubomír Tupta si užil chvíľku slávy v Talianskom pohári