Löw: Aj pred dvoma rokmi nás kritizovali a získali sme titul

Joachim Löw svojmu tímu verí.
Joachim Löw svojmu tímu verí. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. jún 2016 o 17:50

Futbalisti Nemecka stratili body v druhom zápase skupiny proti Poľsku (0:0).

PARÍŽ. Po prvom stretnutí nemeckej futbalovej reprezentácie na majstrovstvách Európy sa predpokladalo, že na turnaji bude slabinou Nemecka obrana.

Zápas proti Poľsku (0:0) však ukázal presný opak.

Nemeckí obrancovia predviedli zlepšený výkon, ale útočníci sa nedokázali presadiť. Túto skutočnosť si všimol i nemecký kouč Joachim Löw.  "Minulý týždeň bol náš problém v defenzíve, teraz máme problémy v ofenzíve," pripustil Löw.

Jeho sebavedomie či dobrú náladu to ale neznížilo. "Zvíťazíme nad Severným Írskom a tým pádom ovládneme aj skupinu. Nevidím inú cestu a verím, že sa nám to podarí," povedal tréner úradujúcich majstrov sveta.

S Poľskom Nemci hrali bez gólov.

Löw na tlačovej besede svojho tímu priznal, že zápas s Poliakmi jeho zverencom nevyšiel. "V záverečnej tretine súboja s Poľskom sme si neutvorili takmer žiadne šance. Zaostávali sme v bežeckých súbojoch, chýbal nám ťah na bránu. Povedal som to hráčom hneď po zápase," uviedol päťdesiatšesťročný kouč Nemcov.

Löw si nemyslí, že by nedostatok šancí bol výsledkom straty síl: "Tím je v dobrej kondícii. Som o tom presvedčený. Neviem nájsť konkrétny dôvod, prečo sa nám tak nedarilo. Za normálnych okolností si utvárame šance v každom stretnutí."

Löw krátko reagoval aj na masívnu kritiku v nemeckých médiách po bezgólovom predstavení s Poliakmi. "Už som to zažil, nie je to pre mňa nič nové. Neprekvapuje ma to. Aj pred dvoma rokmi na svetovom šampionáte nás novinári kritizovali po remíze v základnej skupine, tiež všetci hľadali vodcu tímu a nakoniec sme sa stali majstrami sveta," dodal Löw v dobrej nálade.

Nemecko má na svojom konte v C-skupine štyri body - rovnako ako Poľsko. Na prvom mieste sú Nemci vďaka lepšiemu skóre.

Tretie je Severné Írsko s troma bodmi a posledná priečka patrí Ukrajine, ktorá je s bez bodu a nemá už ani teoretickú šancu postúpiť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Löw: Aj pred dvoma rokmi nás kritizovali a získali sme titul