Majstri sveta stratili body, s Poľskom iba remizovali

Nemec Julian Draxler (s číslom 11) sa pokúša zakončiť pred poľským brankárom Lukaszom Fabianským počas zápasu Nemecko - Poľsko na ME 2016. Bráni ho Kamil Glik.
Nemec Julian Draxler (s číslom 11) sa pokúša zakončiť pred poľským brankárom Lukaszom Fabianským počas zápasu Nemecko - Poľsko na ME 2016. Bráni ho Kamil Glik. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|15. jún 2016 o 09:00

V zápase Nemecka s Poľskom gól nepadol.

ME 2016 vo futbale - C-skupina:

/Stade de France, Paríž-Saint-Denis/

Nemecko - Poľsko 0:0

Rozhodovali: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všetci Hol.), ŽK: 3. Khedira, 34. Özil, 67. Boateng - 45. Maczynski, 55. Grosicki, 90.+ Peszko

Nemecko: Neuer - Höwedes, J. Boateng, Hummels, Hector - Kroos, Khedira - T. Müller, Özil, J. Draxler (72. M. Gómez) - Götze (66. Schürrle)

Poľsko: Fabianski - Piszczek, Glik, Pazdan, Jendrzejczyk - Blaszczykowski (80. Kapustka), Krychowiak, Maczynski (76. Jodlowiec), Grosicki (87. Peszko) - Milik, Lewandowski

Online prenos nižšie

ST. DENIS. Štvrtkové večerné stretnutie základnej C-skupiny Nemecko - Poľsko sa na futbalových majstrovstvách Európy skončilo nerozhodne 0:0.

Úradujúci majstri sveta síce na Stade de France v St. Denis opanovali rôzne štatistické ukazovatele, ale nedokázali si vypracovať vyložené gólové príležitosti. Pred ich bránkou dvakrát v dobrej šanci nepochodil Arkadiusz Milik.

Obidve reprezentácie majú po dvoch vystúpeniach v tabuľke C-skupiny na konte štyri body. Nemci na úvod zdolali Ukrajincov 2:0, Poliaci si so Severnými Írmi poradili tesnejšie 1:0. Remíza potvrdila elimináciu Ukrajiny, ktorá predtým podľahla Severnému Írsku 0:2 a stala sa prvým vypadávajúcim tímom z ME.

Nemecko a Poľsko na seba narazili aj v kvalifikácii o postup na tento šampionát. Vtedy si rozdelili po víťazstve.

Poliaci sa naďalej môžu pýšiť iba jediným triumfom nad Nemcami.

Program C-skupiny vyvrcholí v utorok 21. júna od 18.00 h zápasmi Ukrajina - Poľsko a Severné Írsko - Nemecko.

1.Nemecko21102:04 b
2.Poľsko21101:04 b
3.Severné Írsko21012:13 b
4.Ukrajina20020:40 b

Hlasy po zápase:

Adam Nawalka (tréner Poľska): "Kontrolovali sme priebeh zápasu. V určitých chvíľach síce Nemci prevzali iniciatívu, ale do ničoho sme ich nepúšťali a spoľahlivo sme plnili defenzívne úlohy. Vytvorili sme si veľmi dobré šance na strelenie gólu a môžem povedať, že naše dnešné príležitosti boli ešte lepšie ako v prvom stretnutí proti Severnému Írsku. Disciplína hráčov bola na veľmi vysokej úrovni, chlapci opäť dali do zápasu veľké srdce. K úplnej spokojnosti nám chýba iba strelený gól, ale výsledok 0:0 beriem. Je vidieť, že moje mužstvo sa stále zlepšuje. Zo zápasu na zápas vyzerá náš prejav lepšie a lepšie, hoci stále máme nejaké rezervy."

Grzegorz Krychowiak (stredopoliar Poľska): "Škoda tohto zápasu. Mohli sme sa pokúsiť o víťazstvo. Mali sme viac nebezpečných situácií než Nemci. Teší nás, že v zápase proti takému súperovi sme si vypracovali toľko príležitostí na skórovanie. Veríme v naše schopnosti, veríme v náš tím. Remíza s majstrami sveta nám dodá sebadôveru. Na tribúne som mal otca aj brata, spoločne so všetkými Poliakmi v hľadisku nám veľmi pomohli."

Robert Lewandowski (útočník Poľska): "Škoda, že sme dnes nestrelili aspoň jeden gól. Príležitosti sme na to mali, dokonca lepšie ako Nemci. Bod proti majstrom sveta si však vážime."

Jérome Boateng (obranca Nemecka): "S remízou 0:0 musíme byť spokojní. Hráme celkom dobre, kým sa nedostaneme do útočnej tretiny. Tam nastávajú problémy, pre súpera nie sme nebezpeční. V defenzíve sme zahrali lepšie ako proti Ukrajine, ale v ofenzíve nám niečo chýbalo. Musíme sa zlepšiť, inak sa ďaleko nedostaneme."

Pred zápasom

Pred zápasom - Defenzíva Nemcov, majstrov sveta, sa zameria najmä na kanoniera Roberta Lewandowského, ktorý hrá za Bayern Mníchov.

Dvadsaťsedemročný útočník zaznamenal v kvalifikácii až trinásť gólov, z toho jeden proti Nemcom.

"Poľsko je v každom prípade veľmi silný tím. V kvalifikácii o postup na ME 2016 sme sa stretli dvakrát a raz sme dokonca prehrali. S Robertom Lewandowským v útoku sú mimoriadne silní. Rovnako ako Ukrajina aj Poľsko má nebezpečných hráčov smerom dopredu," cituje web business-standard.com slová nemeckého trénera Joachima Löwa.

Pred zápasom - Tímy hrali proti sebe dvakrát v kvalifikácii na tohtoročný európsky šampionát. 

V októbri 2014 vyhrali Poliaci doma 2:0, v septembri 2015 využili domáce prostredie aj Nemci. Zvíťazili 3:1. 

"Myslím si, že Nemci majú z nášho tímu obavy. V eliminácii na ME sme ukázali, že s nami musia rátať. Každý zápas sa začína od stavu 0:0, zakaždým treba zo seba vydať to najlepšie," cituje Blaszczykowského portál sportowefakty.wp.pl. 

Nemecko a Poľsko sa stretli takmer na deň presne pred desiatimi rokmi (14. júna 2006) v rámci MS, triumf Nemcov 1:0 vtedy zariadil v nadstavenom čase Oliver Neuville.

Mužstvá na seba narazili aj o dva roky neskôr počas ME 2008, nemecké víťazstvo zariadil dvoma gólmi Lukas Podolski.

Práve pre hráča s poľskými koreňmi bude mať štvrtkový duel zaujímavú príchuť, hoci v minulosti už viackrát nastúpil proti rodnej krajine.

Nemeckí hráči Bastian Schweinsteiger (vľavo) a Lukas Podolski (v strede) na tréningu.
Nemeckí hráči Bastian Schweinsteiger (vľavo) a Lukas Podolski (v strede) na tréningu. (Autor: TASR/AP)

"Poľsko má veľmi dobré mužstvo, pred takými desiatimi rokmi tomu tak nebolo. Veľa hráčov momentálne pôsobí v zahraničí. Poľsku čelím šiesty alebo siedmykrát a mám jeden sen: aby sa Poliaci aj Nemci prebojovali do osemfinále," skonštatoval 31-ročný rodák z Gliwíc.

Pred zápasom - Vstup do turnaja zvládli aj Poliaci, ktorým stači na výhru nad Severným Írskom len jeden gól.

Zverenci Adama Nawalku však dominovali v celom dueli, súper nevystrelil ani raz na bránku.

"Vedeli sme, že prvý zápas bude ťažký a boli sme na to pripravení. Ďalšie stretnutia ukážu, že môžeme hrať ešte lepšie. Máme na to, aby sme postúpili. Na druhej strane, bol to len prvý zápas a musíme sa sústrediť na budúcnosť," povedal pre uefa.com stredopoliar Poľska Grzegorz Krychowiak

Pred zápasom - Nemci potvrdili v dueli s Ukrajincami pozíciu favoritov a zvíťazili 2:0. 

Vo vyrovnanom súboji zariadil triumf obranca Shkodran Mustafi, druhý gól pridal v nadstavenom čase stredopoliar Bastian Schweinsteiger. 

"Proti Ukrajine to bol veľmi zaujímavý duel. Obe mužstvá si vypracovali viacero šancí, počas celého zápasu sa hralo vo vysokom tempe. Som spokojný s víťazstvom," povedal pre web UEFA nemecký tréner Joachim Löw.

Pred zápasom - Patria k favoritom na postup z C-skupiny. Nemci aj Poliaci začali európsky šampionát víťazstvami.

Tradiční rivali si zmerajú sily vo štvrtok o 21. hodine nášho času.

Online prenos

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Majstri sveta stratili body, s Poľskom iba remizovali