Prvý, kto dokázal prestížnu cenu obhájiť. V NHL ocenili generálneho manažéra

Lou Lamoriello.
Lou Lamoriello. (Autor: SITA/AP)
TASR|23. jún 2021 o 11:15

Islanders postúpili do play off vo všetkých troch sezónach pod vedením Lamoriella.

NEW YORK. Najlepším generálnym manažérom zámorskej hokejovej NHL sa v sezóne 2020/2021 stal Lou Lamoriello z New Yorku Islanders.

Cenu Jima Gregoryho získal druhý rok za sebou.

Ocenenie od roku 2010 dostáva GM za svoju prácu v základnej časti. Víťaza volia po 2. kole play off generálni manažéri klubov NHL, členovia exekutívy profiligy a vybraní zástupcovia médií.

Okrem Lamoriella boli finalistami Marc Bergevin (Montreal Canadiens) a Bill Zito (Florida Panthers). Štvrtý skončil v hlasovaní Joe Sakic (Colorado Avalanche), piaty Kelly McCrimmon (Vegas Golden Knights).

Lamoriellov tím skončil v základnej časti na štvrtom mieste Východnej divízie a v play off sa dokázali druhý rok za sebou prebojovať až do semifinále.

Sedemdesiatosemročný funkcionár priviedol pred uzávierkou výmen do mužstva veteránov Kylea Palmieriho a Travisa Zajaca z konkurenčného New Jersey.

Najmä Palmieri je výraznou posilou pre tím, v 17 dueloch vyraďovačky strelil sedem gólov a pridal dve asistencie.

Islanders postúpili do play off vo všetkých troch sezónach pod vedením Lamoriella a trénera Barryho Trotza. Lamoriello sa stal prvým generálnym manažérom, ktorý dokázal prestížnu cenu obhájiť.

Islanders prehrávajú v semifinále play off s obhajcom Tampou Bay 2:3 na zápasy.

Ak by dokázali sériu otočiť a následne uspieť vo finále Stanleyho pohára, bol by to už štvrtý titul pre Lamoriella, ktorý sa predtým trikrát tešil s New Jersey.

Informáciu priniesla agentúra AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Prvý, kto dokázal prestížnu cenu obhájiť. V NHL ocenili generálneho manažéra