Ljubinko Drulovič povedie macedónskych futbalistov proti Slovákom

Drulovič (č.11) má za sebou úspešnú hráčsku kariéru.
Drulovič (č.11) má za sebou úspešnú hráčsku kariéru. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. apr 2015 o 16:15

Oficiálna prezentácia nového šéfa reprezentačnej lavičky sa uskutoční už o necelý týždeň.

SKOPJE. Srb Ljubinko Drulovič sa stal novým trénerom futbalových reprezentantov Macedónska, súperov Slovákov v rámci C-skupiny kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska. Informovala o tom internetová stránka národnej federácie FFM.

Oficiálna prezentácia sa uskutoční 28. apríla, pričom kontrakt znie na dva a pol roka.

"Je to pre mňa veľká česť a ešte väčšia zodpovednosť. Kto ma pozná, ten vie, že sa zo všetkých síl budem snažiť splniť očakávania. Budem sa usilovať dokázať, že som dobrou voľbou. Samozrejme, spolieham sa aj na profesionalitu celému zázemia. Máme pred sebou ešte päť zápasov v kvalifikácii, je to veľká výzva," vyhlásil 46-ročný niekdajší stredopoliar Porta či Benficy Lisabon Drulovič, ktorý vlani dočasne viedol srbskú reprezentáciu.

"Nik nemôže zaručiť úspech, ale tvrdú prácu áno. Potrebujeme hráčov so silnými charaktermi a na nich vystavať tím, ktorý bude dosahovať primerané výsledky," dodal nový kouč.

Macedónsko po piatich stretnutiach kvalifikácie budúcoročného kontinentálneho šampionátu figuruje na predposlednej piatej priečke v tabuľke "céčka" s tromi bodmi za štatistiku 1-0-4 pri pasívnom skóre 5:12.

Na Slovensku sa Balkánci predstavia 14. júna 2015.

Predchádzajúceho kouča Boška Gjurovského odvolal 7. apríla výkonný výbor FFM. Dôvodom boli neuspokojivé výsledky.

Päťdesiattriročný Gjurovski počas necelého roka a pol vo funkcii dosiahol z 11 zápasov bilanciu dve víťazstvá (nad Lotyšskom a Luxemburskom), tri remízy a šesť prehier (vrátane novembrovej domácej 0:2 s tímom SR).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Ljubinko Drulovič povedie macedónskych futbalistov proti Slovákom